Tv-ster Sylvana Simons doet aangifte van racisme

Tv-presentatrice Sylvana Simons gaat aangifte doen van de racistische reacties die ze heeft gekregen naar aanleiding van haar aansluiting bij DENK. Dat heeft de allochtonenpartij vandaag laten weten. Simons ziet de aangifte als haar plicht. “Want het bestrijden van onrecht begint altijd bij het melden hiervan. Het wordt tijd dat in onze samenleving het besef door dringt dat één rode lijn wordt getrokken: daders van discriminatie, seksisme en racisme worden aangegeven, opgespoord en bestraft.”

Dit besef kan alleen ontstaan als wij allemaal dapper genoeg zijn om van onrecht ook melding te maken”, aldus Simons.

Helaas is deze rode lijn nog geen realiteit in onze samenleving, omdat de effectiviteit van de strafrechtketen en de maatregelen van onze overheid te wensen overlaten, aldus DENK.

Simons hoopt dan ook dat de discussie omtrent racisme niet blijft bij de ophef rond de reacties richting haar persoon. “De reacties die in mijn richting zijn geuit zijn exemplarisch voor wat heel veel vrouwen, mannen, moslims, joden, etnische minderheden, migranten, mensen met een beperking, ouderen en homo’s dag in, dag uit meemaken op de arbeidsmarkt, op school of op straat.”

Het is van het grootste belang dat dit klimaat van onverdraagzaamheid wordt bestreden. Daar wil ik me met vrouw en macht voor inzetten.

Volgens DENK dient het opgelaaide maatschappelijke debat omtrent racisme daarom hand in hand te gaan met een politiek debat over maatregelen om discriminatie en racisme in onze samenleving te bestrijden.

Tunahan Kuzu, de politiek leider van DENK, zegt hierover: “Nu is het moment om te handelen. Daarom vraag ik vandaag een debat aan met de minister-president en de vicepremier over racisme in onze samenleving en presenteer ik later deze week de Ketenaanpak Discriminatie, waarin DENK maatregelen presenteert van bewustwording tot straf.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen