Ook Diana Matroos stapt op bij RTL Nieuws

Foto: Nick van OrmondtDiana Matroos stopt als presentatrice van RTL Nieuws. Op vrijdag 3 juni is ze voor het laatst te zien bij RTL Z. Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. Net als de recent vertrokken Roelof Hemmen, wil Matroos een nieuwe wereld ontdekken en zich meer toeleggen op de achtergronden van het nieuws. Ook zij doet dat al bij BNR Nieuwsradio. “De diepgang van lange interviews, die ik onder meer voor mijn radioprogramma voor BNR maak, raakt me. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen.

Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws, bedankt de presentatrice. “Met het vertrek van Diana verliezen we een, vooral voor de RTL Z-kijkers, vertrouwd gezicht en een gewaardeerde collega.”

Helemaal afscheid nemen doen we niet. Naast haar werkzaamheden voor onze nieuwsorganisatie heeft zij zich binnen RTL Nederland hard gemaakt voor diversiteit op de werkvloer. Een belangrijk aandachtspunt, waar we volop aan werken en waarbij Diana als adviseur onze organisatie in de toekomst zal bijstaan.

Matroos verwijst naar de rel rond Matroos van vorig jaar, toen ze discriminatie op de werkvloer bij RTL Nieuws aan de kaak stelde.

Ze was sinds 2004 presentatrice bij RTL Nieuws. In die periode is zij een van de vaste gezichten van RTL Z en presenteerde zij regelmatig RTL Nieuws.

Ook presenteerde zij Editie NL en diens voorloper, het dagelijkse nieuwsprogramma 4 in het Land.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen