O’G3NE verrast NPO 1-kijker met ‘lijpe dingen’

Anderhalf jaar na het winnen van de RTL 4-show The Voice of Holland, verplettert meidengroep O’G3NE ook de kijkers van NPO 1. Hun huidige deelname aan het zaterdagavondprogramma De Beste Zangers van Nederland vormt een hoogtepunt in de historie van de tv-show. Met hun vertolking van het liedje Clown oogsten ze vorige week al erg veel lof, maar hun versie van Sing die gisteren te horen was in de show, wordt al helemaal lyrisch ontvangen door tv-kijkend Nederland.

Het nummer Sing van Ed Sheeran bevat ook een stukje rap en aangezien de dames van O’G3NE naar eigen zeggen niet kunnen rappen, pasten ze hun eigen zangtechniek ‘echoing’ toe, waarbij de dames om en om woordjes zingen, die samen een vloeiende zin vormen.

Tv-kijkend Nederland vond het indrukwekkend, maar ook de reacties van O’G3NE’s collega’s op de bank waren enthousiast. “Die chickies komen met allemaal lijpe dingen, man. Hoe noemen ze dat nou? Echoing of zo?”, zei rapper Brownie Dutch.

Jan Smit noemt het ‘echt uniek’. “Het maakt niet uit wat ze doen: het klopt gewoon.”

Musicalacteur René van Kooten: “O’G3NE heeft de oncollegiale neiging om alles wat ze deze weken doen schofterig belachelijk goed te doen. Ik dacht: ik mag ook nog even kneuzen erna.”

En Jeroen van der Boom: “Het is on-Nederlands. Als dit uit het buitenland of uit Amerika zou komen en het zou voor je zingen, zou iedereen zeggen: ‘Dit is echt Amerika. Dat kun je wel zien.’”

O’G3NE wordt al een tijdje genoemd als de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017. AvroTros, dat ook De Beste Zangers uitzendt, heeft daarover echter nog niets bekendgemaakt.

Het tv-optreden van gisterenavond kunt u hier bekijken:

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen