Net5 wilde Antoinnette Scheulderman als zendergezicht

Foto: Elvin BoerNet5 heeft geprobeerd om journaliste Antoinnette Scheulderman in te lijven als het vrouwelijke gezicht van de zender. Dat onthult de De Wereld Draait Door-tafeldame in de VARAgids. Scheulderman ziet het echter niet zitten om een tv-ster te worden en daarom koos Net5 voor Bridget Maasland. Om die reden wil ze Net5 ook niet bij naam noemen. “Daar geef ik liever geen antwoord op, want dat is lullig voor degene die het nu doet. Maar ze heeft ook blond haar en blauwe ogen“, knipoogt ze.

De interesse van Net5 was zeer serieus. “Ik had niet zo lang geleden een gesprek met een programmadirecteur die me als het vrouwelijke gezicht van zijn zender wilde inlijven. Toen ik antwoordde dat ik dat niet zag zitten omdat ik schrijven echt veel leuker vind dan tv-maken, viel-ie nog net niet van zijn stoel.

Tv-mensen zien tv als het hoogst haalbare, aldus Scheulderman. “Voor veel tv-makers is het on-be-grijp-e-lijk dat niet iedere schrijvende journalist eigenlijk liever op tv zou willen. Ik word regelmatig gevraagd, soms klinkt het nog echt leuk ook, maar ik zeg eigenlijk altijd nee.”

Haar LINDA.tv-programma De Mobiel Van is uiteindelijk wel terechtgekomen op Net5. “Het format van De mobiel van… vond ik goed en vernieuwend, daar zag ik wel wat in. Het werd uitgezonden op de app LINDA.tv, maar is toen ook aangekocht door Net 5, die de vrij dure opnamekosten betalen – dus daarom ben ik nu alsnog op tv.

Maar ik heb gemerkt dat ik mezelf als schrijvende interviewer inderdaad beter vind dan op tv. DWDD is weer een klasse apart: dat is een zeer goed gemaakt programma waar ik een trouw kijker van was. Als die je vragen, zeg je geen nee.”

Het VARAgids-interview met Scheulderman kunt u lezen via Blendle.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen