Kamerlid Kuzu ‘apetrots’ op Sylvana in RTL Late Night

Kamerlid Tunahan Kuzu vindt dat zijn nieuwe DENK-partijlid Sylvana Simons het maandagavond ontzettend goed heeft gedaan in RTL Late Night, waar ze met een strikje in haar kapsel mocht uithuilen over de negatieve reacties op haar De Wereld Draait Door-optreden. Dat laat hij weten op Twitter. Kuzu vindt dat Simons zich goed verwoordt. “Eén woord over Sylvana bij RTL Late Night: apetrots”, zegt hij. Daarnaast retweet hij ook nog een tweet van kijker Perrie: “Mijn god, die Sylvana. Hoe dapper.

De meeste kijkers zagen echter het tweede zwakke tv-optreden van Simons in korte tijd. Het stoort de kijker vooral dat ze sinds haar aansluiting bij de partij van de Turkse Kuzu de Armeense Genocide niet erkent.

Het regende op Twitter reacties. “Sylvana zegt nu dat de Armeense genocide niet bewezen is. Ik schrik er zelfs nog van“, zegt kijker Rik.

Kirsten: “Tegen xenofobie en racisme zijn, dat als speerpunt hebben, en dan ‘niks’ van een genocide vinden. Sylvana Simons: niet geschikt.

En Jan: “In de politiek gaan vanwege xenofobie, maar niets vinden van de xenofobische Turkse genocide op Armeniërs. Dat is Sylvana ten voeten uit.

Onveilig

Simons gaf in RTL Late Night aan dat ze zich sinds De Wereld Draait Door onveilig voelt. “Ik voel me wel minder veilig. Eén van de eerste dingen die ik helaas binnen de partij en binnen de Tweede Kamer moest bespreken was mijn beveiliging. Dat is heel raar, want ik ben nog helemaal geen Tweede Kamerlid en ik ben geen echte politica. Ik ben alleen maar een gewone vrouw die zegt: ‘Ik wil dat graag gaan doen.’ Dat is heel raar.

De tv-presentatrice vindt het allemaal verschrikkelijk. “Het heeft ook een enorme impact op de mensen om mij heen. Zij worden hier heel erg door geraakt.

Ik weet niet of het degene is die ik bij de bakker tegenkom. Ik zeg daar altijd ‘goedemorgen’, maar voor hetzelfde geld zeg ik ‘goedemorgen’ tegen één van die mensen die heel boos op me zijn.

Simons is bekend van de tv-programma’s TV Makelaar en Char, Het Medium.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen