Kamerlid Kuzu ‘apetrots’ op Sylvana in RTL Late Night

Geplaatst op di 24 mei 2016 om 9:07

Kamerlid Tunahan Kuzu vindt dat zijn nieuwe DENK-partijlid Sylvana Simons het maandagavond ontzettend goed heeft gedaan in RTL Late Night, waar ze met een strikje in haar kapsel mocht uithuilen over de negatieve reacties op haar De Wereld Draait Door-optreden. Dat laat hij weten op Twitter. Kuzu vindt dat Simons zich goed verwoordt. “Eén woord over Sylvana bij RTL Late Night: apetrots”, zegt hij. Daarnaast retweet hij ook nog een tweet van kijker Perrie: “Mijn god, die Sylvana. Hoe dapper.

De meeste kijkers zagen echter het tweede zwakke tv-optreden van Simons in korte tijd. Het stoort de kijker vooral dat ze sinds haar aansluiting bij de partij van de Turkse Kuzu de Armeense Genocide niet erkent.

Het regende op Twitter reacties. “Sylvana zegt nu dat de Armeense genocide niet bewezen is. Ik schrik er zelfs nog van“, zegt kijker Rik.

Kirsten: “Tegen xenofobie en racisme zijn, dat als speerpunt hebben, en dan ‘niks’ van een genocide vinden. Sylvana Simons: niet geschikt.

En Jan: “In de politiek gaan vanwege xenofobie, maar niets vinden van de xenofobische Turkse genocide op Armeniërs. Dat is Sylvana ten voeten uit.

Onveilig

Simons gaf in RTL Late Night aan dat ze zich sinds De Wereld Draait Door onveilig voelt. “Ik voel me wel minder veilig. Eén van de eerste dingen die ik helaas binnen de partij en binnen de Tweede Kamer moest bespreken was mijn beveiliging. Dat is heel raar, want ik ben nog helemaal geen Tweede Kamerlid en ik ben geen echte politica. Ik ben alleen maar een gewone vrouw die zegt: ‘Ik wil dat graag gaan doen.’ Dat is heel raar.

De tv-presentatrice vindt het allemaal verschrikkelijk. “Het heeft ook een enorme impact op de mensen om mij heen. Zij worden hier heel erg door geraakt.

Ik weet niet of het degene is die ik bij de bakker tegenkom. Ik zeg daar altijd ‘goedemorgen’, maar voor hetzelfde geld zeg ik ‘goedemorgen’ tegen één van die mensen die heel boos op me zijn.

Simons is bekend van de tv-programma’s TV Makelaar en Char, Het Medium.
48 Reacties op “Kamerlid Kuzu ‘apetrots’ op Sylvana in RTL Late Night”


 1. Bert

  Oh gelukkig. Weer een Sylvana artikel. Dan kan iedereen weer even los gaan. Gezien de instortende kijkcijfers (misschien ook nog een artikel waardig) van RTL Late Night door de komst van Sylvana moeten we misschien iets minder aandacht geven aan deze tante.

 2. Siep

  MC als GeenStijl verlengstuk.. “Uithuilen” en erg spannend dat strikje. Ja je schamen! De inhoud is voldoende. Of gaan we bij alle mannen beschrijven of ze een das oid dragen. Erg slap dit

 3. Vincent

  Dat strikje maakt het wel af….

 4. Rukker

  Kunnen we vanaf nu de woensdag als een Sylvana vrije dag bestempelen? Afgesproken?

 5. Anoniem

  Ze heeft gewoon te weinig bagage .Alhoewel ,Ik wacht wel tot iemand uit de Bijlmer mij in de comments uitlegt ,hoe het wel zit.

 6. Kris

  Serieus, schrijven jullie hier: “waar ze met een strikje in haar kapsel mocht uithuilen”? Waarom is het nodig deze kwalificatie te maken en lezers te beïnvloeden?

 7. Anoniem

  Omdat het klopt. Ze is een aanstelster net als die Quinsy en die Nzume. Elke kerr weer uithuilen en jammeren dat ze zo slecht in hun bruine velletje zitten

 8. PvPuffelen

  Heb het gezien bij Humberto die zo laf was om niet over Ebru Umar te beginnen , bruin spaart bruin dus !

 9. Dorien

  WAAROM moet ik toch elke keer horen wat Sylvana vindt terwijl NIEMAND dat iets interesseerd

 10. gijs

  Straks zegt ze nog dat er nooit geen joden zijn vergast !

 11. Walter

  Tip aan Sylvana-haters (waaronder ik): gewoon geen aandacht geven + stemmen op alle partijen tijdens de verkiezingen in 2017, BEHALVE aan die ”partij” van haar en die twee Turken (compleet negeren die ”partij”).

 12. David Salomon

  Mijn gedachten zijn bij Ebru Umar die in een safehouse moet zitten omdat ze bedreigd wordt door Turken.
  Mijn gedachten zijn bij Wilders die al meer dan tien jaar zwaar beveiligd moet worden vanwege zijn mening en in een safehouse moet wonen.

  DENK is geen partij die Nederland dient, DENK is een partij die aangestuurd wordt door Turkije.

  Sylvana je bent niet alleen heel erg dom, maar bovenal een verrader, een zuivere landverrader en dat neem ik je zeer kwalijk. Denk maar aan die arme kleine meisjes die in een kindhuwelijk te lijden hebben, denk maar aan de homo’s die geen deel van leven hebben in die fijne democratische islam dictaturen ( ja Turkije is een dictatuur), denk maar aan transgenders die gedood worden, denk maar aan Joden die ze dood willen.

  DENK is nu trots op je, ik ben blij voor je dat er toch nog een paar haat Turken trots op je zijn, je wordt lekker gebruikt voor de publiciteit die zal uitdoven als een nachtkaars en dan wordt jij door -en hoop ik oprecht- alle Nederlanders uitgekotst omdat je onze vrijheid hebt verraden!

 13. Apenrots

  “Kuzu apetrots op Silvana”, nou dat klopt helemeel, want ik zag ze laatst vlooien bij elkaar!

 14. David

  RTL Late Night inderdaad ver ondermaats de laatste maanden. Ligt louter aan de gasten. Het is alleen nog maar RTL-promotie. De kijker heeft dit door en is er klaar mee. Nauwelijks relevantie in het programma.

 15. ron

  De functie van hoofdpiet is ook vrij, misschien iets voor haar

 16. Anoniem

  Weinig inhoud! Jammer dat zij elke keer de racisme kaart speelt.

 17. wie

  @David…….. uiteraard wordt er veel promotie gedaan voor RTL is ook hun talkshow, maar zoals gisteravond was er bijna geen promotie dus dat geldt echt niet voor altijd.
  Alhoewel ze echt slechte gasten hebben de laatste tijd en daardoor ook minder kijkers.

 18. ANONYMOUS

  Kuzu en Sylvana zijn nare mensen.

 19. Marcel

  Het was een tenenkrommende uitzending, de insteek van het gesprek met Sylvana was wel anders, want het ging name over de haat op Social Media en niet echt inhoudelijk over de partij DENK (het niet).

  @David: die mindere gasten ja, maar veel RTL promotie zie ik daar ook niet hoor. Ze maken ook promotie voor SBS programma’s zoals De Jacht vorige week nog.

 20. otto groeneveld

  Hou eens op met aandacht geven aan drie gedragsgestoorde types van DENK.

 21. GolddiggerL

  Apetrots! Brult Kuzu van zijn apenrots. Gesteund door Erdogan die geen Geitenneuker blijkt te zijn.

 22. Zozo

  Nog een geluk dat Pauw met vakantie is, en ze nu alleen aanschuift bij de veel mildere Humberto.
  Maar het was weer schrijnend…

 23. Paultje

  GladGlibber Tan helpt suffieSYL DE ZOMER DOOR; GEEN WOORD V KRITIEK

 24. Tonnie van de Hummekreek

  Ik probeerde me Sylvana voor te stellen bij de interruptiemicrofoon in de tweede kamer, toen moet ik lachen. Daarna zag ik beelden van Sylvana met een rare Surinaamse hoed op het bordes bij de koning, toen moest ik nog harder lachen. Wat een vertoning, want een land!

 25. Alex

  Dit artikel is niet heel objectief. Desondanks is Sylvana dat ook niet, sluit dus lekker aan.

 26. Wiebe

  Heeft dit mens ook een off-knop?

 27. Walter

  Moeten we Kuzu en S.Simons nou serieus nemen, mensen? Stop je energie in andere dingen/personen dan deze twee aandachtsjunks.

 28. Anoniem

  @Siep Ik zie niet in waarom mc zich zou moeten schamen omdat ze met een beetje een Geenstijl/POWNED achtig verhaal komen.

 29. mark

  Dat Kuzu ‘apetrots’ is, kan door Sylvana als een belediging worden gezien.

 30. magere marc

  Apetrots? Werkelijk? Ik neem aan dat sylvana weer eens over de rooie is en de straat op gaat om tegen haar fractieleider gaat protesteren wegens openlijk racisme.

 31. Roel Driesvink

  Voorlopig is Sylvana Simons er vooral in geslaagd groepen tegen elkaar op te zetten.

 32. critikast

  Tegen discriminatie en zelf constant discrimeren! Dat is mevrouw Simons ten voeten uit. Humberto’s redactie belde haar omdat haar twee vaste podia (Pauw en DWDD) al op vakantie zijn. In plaats van de venijnige vraagstelling van Matthijs mocht ze bij Humberto problremloos blaten, zonder overigens echt iets te zeggen. Wat is dit toch een omhooggevallen , narcistische vrouw, die volgens mij ook nog denkt dat ze bijzonder is. Sterker nog: ze is niet eens een mooie vrouw, laat staan bijzonder in haar teksten. Maar het is haar weergelukt: de tv lampen schenen weer op haar !

 33. Cohen D.

  Jammer, dit is GeenStijl journalistiek.

 34. Erik

  PVV = DENK

 35. Anoniem

  Roel Driesvink dat doet de pvv al 10 jaar

 36. Anoniem

  Wat een walgelijk geschreven stuk tekst door welke PVV T0kkie is dit geschreven?

 37. Anoniem

  Verder vind ik een DENK net zo’n onzin partij als PVV.

  Het wordt echt tijd dat mensen een verplichte IQ test ondergaan voordat ze mogen stemmen.

 38. Walter

  @ 14:56

  Gelukkig komen mensen zoals jij van universiteiten van Oxford, Harvard etc.

 39. David Salomon

  @ Anonymous
  dinsdag 24 mei 2016 om 14:56

  IQ test prima idee, dan beginnen we bij jou ok? Slome!

 40. polak

  Wat een bende racisten en antisemieten op deze site!

 41. Aernout Babylon

  Die Hadewych Minis met haar pathetische toneelschoolbek die drijfnat werd van Sylvana’s gebabbel. Man, wat een vertoning!

  Sylvana heeft over alles een mening, maar als het over bijv. de Armeense genocide gaat dan begint ze te ontwijken, spelletjes te spelen, te draaien en verdraaien. Het was ook schaamteloos hoe ze Humberto in haar kamp wilde trekken… die daar overigens, voor zijn doen, aardig weerstand aan bood.

 42. Piet Patat

  @Aernout Babylon

  Ze loog gewoon glashard over wat Matthijs’ vraag was en Humberto legde haar geen strobreed in de weg. Hij had haar keihard moeten aanpakken op haar leugen.

 43. Al Pino

  Leuk hoedje heeft ze op!

 44. Aernout Babylon

  Ja Piet, ik zei niet voor niks “voor zijn doen” ;) Ik had het over het zwarte pietengedeelte.

  Jeroen Pauw kan dat, iemand aanpakken, als hij er zin in heeft. Maar niet Humberto.

 45. Roel Driesvink

  @Anonymous De PVV (waar ik geen fan van ben) pretendeert niet te willen “verbinden” en dat doet DENK wel. Simons zaait alleen maar verdeeldheid..

 46. Anoniem

  Ik vind het niet erg als deze klikturken 9 grijze zetels halen , op voorwaarde dat de PvdA gereduceerd wordt tot nul zetels.

 47. BRAAK

  Apetrots, hahahahaha, en laten we het bij die karakterisering maar houden.

 48. eddepet

  Meneer Kuzu is heel blij ,met zijn nieuwe collegaatje, Of is dat zijn portemonnee?
  http://media.nu.nl/m/x2nxebcaqenm_wd640.jpg/sylvana-simons-doet-aangifte-wegens-racisme.jpg

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.