DWDD-vervanger veroorzaakt kijkcijferdip op NPO 1

Geplaatst op di 24 mei 2016 om 8:46

Bed & Breakfast, de zomerse vervanger van De Wereld Draait Door, zorgde maandagavond voor een kijkcijferdip in de programmering van NPO 1. Het Omroep MAX-programma was de enige NPO 1-uitzending tussen 18.00 en 23.00 uur die minder dan een miljoen kijkers wist te bekoren. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Wereld Draait Door ging vrijdag op een drie maanden durende vakantie. De komende periode zijn B&B en EK-voetbal te zien op het DWDD-tijdslot.

Niet alleen De Wereld Draait Door, maar ook Pauw ging afgelopen vrijdag op zomervakantie. De talkshow van Jeroen Pauw wordt vervangen door herhalingen van 10 Jaar Ik Vertrek en die doen het nog niet zo verkeerd.

De serie herhalingen van 10 Jaar Ik Vertrek begon gisteren met 671.000 kijkers en 19,4 procent marktaandeel. Ter vergelijking: Pauw scoorde de laatste drie maandagen gemiddeld 693.000 kijkers.

DWDD-concurrent RTL Boulevard en Pauw-concurrent RTL Late Night lijken niet heel erg te profiteren van de absentie van deze programma’s. Daar keken gisteren 925.000 (22 procent) en 769.000 kijkers (18 procent) naar.
8 Reacties op “DWDD-vervanger veroorzaakt kijkcijferdip op NPO 1”


 1. Peter

  Het zal nog wel erger worden, als straks Mevr. Simons aanschuift als
  tafeldame, zeg maar stoorzender.

 2. stefan

  Snap ook niet dat je die herhalingen van B&B daar neerzet. Daarnaast is B&B een ‘languit op de bank laat op de avond’ programma.

  PS: Waar is Pointless (zonder Lucille) gebleven? En komt ‘Een huis vol’ nog terug?

 3. Michelle Mostardt

  Dat ‘B&B’ is echt zeldzaam duffe televisie dat gewoon om 10 uur of half 11 moet, voor mensen die Nieuwsuur niet trekken qua IQ en ook nog dertig jaar te oud zijn voor NPO3.

  Je hoeft echt geen zomereditie van DWDD te maken (weet je nog, dat jaar met die mislukte talkshow met Froukje Jansen?), maar dit is wel het andere uiterste.

  Waarom geen DWDD herhalingen of thema-compilaties? Of koop desnoods een goeie talkshow uit de VS. Die show van Stephen Colbert zou ik best graag een paar maanden willen zien.

 4. ANONYMOUS

  B & B is een vervelend programma. Alleen maar jaloerse oudere mensen die hun eigen B & B het beste vinden. Saai, Saai, Saai!

 5. Chiel

  Hoeveel mensen keken er nu? Staat er (11.35 uur) niet in…

 6. Anoniem

  @Michelle Die zomer editie lag wel aan een hele hoop dingen. Ik zou graag wel een zomer editie van DWDD willen voortaan. Met Frank Evenblij en Eric Dijkstra als presentatoren.

 7. critikast

  Oubolligheid troef ! Goed bezig NPO ! Stuur de hele bedrijfsleiding maar met verlengde zomerstop !

 8. aammehoela

  Gelukkig is er nog tennis te zien op Eurosport.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.