DWDD-vervanger veroorzaakt kijkcijferdip op NPO 1

Bed & Breakfast, de zomerse vervanger van De Wereld Draait Door, zorgde maandagavond voor een kijkcijferdip in de programmering van NPO 1. Het Omroep MAX-programma was de enige NPO 1-uitzending tussen 18.00 en 23.00 uur die minder dan een miljoen kijkers wist te bekoren. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Wereld Draait Door ging vrijdag op een drie maanden durende vakantie. De komende periode zijn B&B en EK-voetbal te zien op het DWDD-tijdslot.

Niet alleen De Wereld Draait Door, maar ook Pauw ging afgelopen vrijdag op zomervakantie. De talkshow van Jeroen Pauw wordt vervangen door herhalingen van 10 Jaar Ik Vertrek en die doen het nog niet zo verkeerd.

De serie herhalingen van 10 Jaar Ik Vertrek begon gisteren met 671.000 kijkers en 19,4 procent marktaandeel. Ter vergelijking: Pauw scoorde de laatste drie maandagen gemiddeld 693.000 kijkers.

DWDD-concurrent RTL Boulevard en Pauw-concurrent RTL Late Night lijken niet heel erg te profiteren van de absentie van deze programma’s. Daar keken gisteren 925.000 (22 procent) en 769.000 kijkers (18 procent) naar.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen