Jan Dijkgraaf en Jan Roos halen uit naar AD-moslima

Journalisten Jan Dijkgraaf en Jan Roos zijn niet gecharmeerd van de nieuwe AD-columnist Hanina Ajarai, een moslima met hoofddoek. Dat laten ze weten op Twitter. Ajarai’s eerste column, die vandaag in de krant staat, gaat over haar hoofddoek. “Vroeger moest je talent/taalgevoel/humor/kennis hebben, nu is een doek op je kop genoeg voor een column“, zegt Roos. Dijkgraaf is ook niet onder de indruk van de column: “Korte versie: ik stel me even voor, ik draag een hoofddoek. Dat was het.

Dijkgraaf vindt het opvallend dat Ajarai zich voorstelt met een stukje over haar hoofddoek. “Het gaat mij niet om die hoofddoek. Maar om het ‘ik stel me helemaal niet voor’, het ‘ik vertel niets over mezelf’.

Hij is niet onverdeeld enthousiast over het nieuwe columnistenteam van het AD. “Ik las twee nieuwe AD-columnisten. Een Marokkaanse Nederlandse die een hoofddoek draagt en een Turkse Nederlander die zwijgt over Erdogan“, zegt hij, verwijzend naar Özcan Akyol.

AD-baas Hans Nijenhuis krijgt op Twitter vragen over de eerste column van Ajarai. “Voor wie scheef Hanina Ajari deze column over haar hoofddoek? Waarom denkt ze zich te moeten verantwoorden?“, zegt Daan.

Nijenhuis: “Voor wie? Voor de 1 miljoen huishoudens waar AD en de 7 daaraan verbonden regionale kranten worden bezorgd.

De eerste column van Ajarai is te lezen op de website van het AD.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen