Albert Verlinde pleit voor Dotan naar Songfestival

Albert Verlinde vindt dat Dotan over twaalf maanden namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Oekraïne moet. Dat heeft de showkenner gezegd in RTL Boulevard. Volgens Verlinde wordt er nu al gespeculeerd over de opvolger van Douwe Bob, die elfde werd op het liedjesfestijn. “Er worden een aantal genoemd, waarvan ik zelf denk dat Dotan de beste keuze zou zijn. Dotan heeft de looks, weet een nummer neer te zetten en je kunt er ook een soort wereld omheen opbouwen.”

Verlinde denkt dat de act van Douwe Bob een beetje show miste. Het succes van Rusland bewijst dat Europa zit te wachten op iets meer visueel spektakel, aldus de showkenner. “Ik denk dat Nederland nu rond de tafel gaat zitten om weer iets te doen dat het effect had van The Common Linnets.”

Het optreden van The Common Linnets was volgens Verlinde visueel interessanter. “Dat je van bovenaf die weg zag. Dat was prachtig twee jaar geleden. Nu moeten we nieuwe dingen gaan ontwikkelen.”

De RTL 4-ster hoopt dat AvroTros volgend jaar voor iets vernieuwends kiest. “Ik denk dat we even weg moeten van het countrygevoel.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen