DWDD-tafel vindt menu van 450 euro ‘écht betaalbaar’

De Wereld Draait Door zorgde maandag voor flink wat ergernis bij kijkers toen de gasten van Matthijs van Nieuwkerk een restaurantmenu van 450 euro wel betaalbaar noemden. Dat is te lezen op sociale media. Van Nieuwkerk sprak met zijn tafelgasten over Noma, een restaurant in Kopenhagen dat goed staat aangeschreven. “Even voor mensen die daar wel eens heen willen: kunnen we dit betalen?“, vroeg hij. Volgens tafelheer Paul de Leeuw kan dat zeker: “Het is écht betaalbaar, absoluut.

Een hysterische tv-kokkin aan tafel, die aangaf dat ze in Noma zwaar geëmotioneerd raakte tijdens het eten van besjes, vond het ‘relatief gek genoeg niet extreem duur’. “Het is natuurlijk niet alsof je een patatje eet ergens. Maar je krijgt er wel twintig gangen voor en twintig verschillende glaasjes wijn en dingen.”

De Leeuw is het volledig met haar eens. “Er zijn ook mensen die naar Camp Nou gaan en Barcelona – Madrid willen zien. Dan moet je nog met het vliegtuig ook. Dat is te vergelijken met onze belevenis. Dit moet je een keer meegemaakt hebben. Het is duur, maar je hebt het er voor over. Een voetbalwedstrijd kost bij elkaar ook 500 euro.”

Volgens klagende kijkers heeft De Wereld Draait Door geen enkel idee dat dit voor de meeste mensen in Nederland onbetaalbaar is. Ze vinden het extra irritant dat De Leeuw en Van Nieuwkerk elk jaar weer honderdduizenden euro’s aan belastinggeld opstrijken, dat bij elkaar wordt gebracht door mensen die níet voor 450 euro uit eten kunnen.

Showexpert Guido den Aantrekker: “Volksomroep VARA kakt op hard werkende arbeiders met beneden-modaal loon, met deze commercial voor Noma. Schaamteloos.

En Yan: “Ach met het inkomen van Paul de Leeuw of Matthijs van Nieuwkerk valt het allemaal wel mee.

Pura kon haar oren niet geloven. “Steeds meer kinderen in Nederland groeien op in armoede en DWDD heeft het over niet duur 500 euro per persoon eten bij Noma.

Weblog GeenStijl preekt van ‘ophef’. “De kijkers van de arbeidersomroep (Lidl) zijn PISLINK en eisen het hoofd van Matthijs, gefrituurd en opgediend met een papieren servet en een toefje Smikkelsaus®.

Overigens koketteert De Leeuw wel vaker met zijn dure restaurantsmaak. “Vanavond eten in top Indiaas restaurant waar de prijzen hoog zijn. Je kunt bijna voor dat bedrag met twee personen er naar toe vliegen“, twitterde hij vorige week.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen