DWDD-tafel vindt menu van 450 euro ‘écht betaalbaar’

Geplaatst op Tue 10 May 2016 om 11:43

De Wereld Draait Door zorgde maandag voor flink wat ergernis bij kijkers toen de gasten van Matthijs van Nieuwkerk een restaurantmenu van 450 euro wel betaalbaar noemden. Dat is te lezen op sociale media. Van Nieuwkerk sprak met zijn tafelgasten over Noma, een restaurant in Kopenhagen dat goed staat aangeschreven. “Even voor mensen die daar wel eens heen willen: kunnen we dit betalen?“, vroeg hij. Volgens tafelheer Paul de Leeuw kan dat zeker: “Het is écht betaalbaar, absoluut.

Een hysterische tv-kokkin aan tafel, die aangaf dat ze in Noma zwaar geëmotioneerd raakte tijdens het eten van besjes, vond het ‘relatief gek genoeg niet extreem duur’. “Het is natuurlijk niet alsof je een patatje eet ergens. Maar je krijgt er wel twintig gangen voor en twintig verschillende glaasjes wijn en dingen.”

De Leeuw is het volledig met haar eens. “Er zijn ook mensen die naar Camp Nou gaan en Barcelona – Madrid willen zien. Dan moet je nog met het vliegtuig ook. Dat is te vergelijken met onze belevenis. Dit moet je een keer meegemaakt hebben. Het is duur, maar je hebt het er voor over. Een voetbalwedstrijd kost bij elkaar ook 500 euro.”

Volgens klagende kijkers heeft De Wereld Draait Door geen enkel idee dat dit voor de meeste mensen in Nederland onbetaalbaar is. Ze vinden het extra irritant dat De Leeuw en Van Nieuwkerk elk jaar weer honderdduizenden euro’s aan belastinggeld opstrijken, dat bij elkaar wordt gebracht door mensen die níet voor 450 euro uit eten kunnen.

Showexpert Guido den Aantrekker: “Volksomroep VARA kakt op hard werkende arbeiders met beneden-modaal loon, met deze commercial voor Noma. Schaamteloos.

En Yan: “Ach met het inkomen van Paul de Leeuw of Matthijs van Nieuwkerk valt het allemaal wel mee.

Pura kon haar oren niet geloven. “Steeds meer kinderen in Nederland groeien op in armoede en DWDD heeft het over niet duur 500 euro per persoon eten bij Noma.

Weblog GeenStijl preekt van ‘ophef’. “De kijkers van de arbeidersomroep (Lidl) zijn PISLINK en eisen het hoofd van Matthijs, gefrituurd en opgediend met een papieren servet en een toefje Smikkelsaus®.

Overigens koketteert De Leeuw wel vaker met zijn dure restaurantsmaak. “Vanavond eten in top Indiaas restaurant waar de prijzen hoog zijn. Je kunt bijna voor dat bedrag met twee personen er naar toe vliegen“, twitterde hij vorige week.
35 Reacties op “DWDD-tafel vindt menu van 450 euro ‘écht betaalbaar’”


 1. Marcel

  De VARA loopt achter de PVDA aan die op hun beurt weer achter de VVD aan loopt. Dus het is maar eens te meer duidelijk dat de NPO links zou zijn, een wassen neus is…
  Links is de VARA al sinds Joop den Uyl dood en begraven is niet meer…

 2. Tim

  Er werd absoluut niet gezegd dat het goedkoop was. Dus verhaal is alweer flink uit zijn verband gerukt. Kijk de uitzending zelf en oordeel dan pas, in plaats van op paar losse quotes.

 3. Den Uil

  De Vara is altijd al een proletenclub geweest.

 4. Anonymous

  Vara is links lullen, rechts vullen. Net als de PVDA.

 5. otto groeneveld

  Paul de leeuw het Michelinmannetje is sowieso met dat IQ niet serieus te nemen, vals pisnicht. Maar heel die kut VARA zou verboden moeten worden.

 6. Nee he

  Die vetzak kan beter eens wat geld uitgeven aan de weightwatchers…

 7. kees

  Denk aan een bijstandsmoeder met een paar kinderen…………….

 8. Jacob

  Ik heb ook een leuke, vaste baan. Ik verdien ook lekker, maar elke maand wel goed kijken waar het geld naar toe gaat.
  Als ik dan honderden euro’s wil betalen voor een lekker diner dan mag dat toch?
  Waarom moet er altijd rekening gehouden worden met mensen die het niet kunnen betalen? Als je het niet kan betalen; doe je het niet.
  Leven is keuzes maken!
  Er zijn heel veel mensen die in Nederland de keuze maken om niet te werken, maar wel overal over lopen te klagen! Zoek een baan!

 9. LUISTEREN!

  20 gangen voor is niet duur. Heel simpel.

 10. Jan

  Waar maken we ons druk over, mag het alleen nog maar over budget dingen gaan? Zeikerds.

 11. Viola Holt

  Ach terwijl Paul de Leeuw nog een belastinggeld-entrecote in zijn vette kop propt, draait de lokale bejaarde zich nog maar eens om in de poepluier die vanavond pas weer verschoond wordt door de thuiszorg

 12. Flip de Beer

  Het gaat gewoon om het soort eten. Wil je je smaakpapillen verwennen ga je naar Kopenhagen. Jan Modaal gaat maar naar Friet van Piet voor een vette druipende hap.

 13. Huiskamer

  Deze salon sjosalisten hebben geen flauw benul hoe de wereld er echt uit ziet. Vluchtelingen verhaaltjes voor de bühne. Maar zich verdiepen in onze Nederlanders staat echt op de laatste plaats. En dan schrikken als blijkt dat er zoveel armoede is in ons land. Vingers in de oren en ogen dicht. Links lullen en rechts vullen.

 14. Meneer Kaktus

  In de kroeg van Virginia in Bodrum krijg je voor zes euro een frietje met, een bamischijf en een colaatje. Voor drie euro extra inclusief happy ending.

 15. Huib

  Gisteren weggezapt toen ik Paul de Leeuw zag zitten. Geen zin in zijn zelfvoldane, volgepropte geklets. Hoe gaat het toch met die vluchtelingen bij hem op zolder?

 16. Tim

  Je kunt aan alle reacties wel zien dat hier veel afgunstige, werkloze reageerdertjes zitten. Zodra het over geld gaat zijn de reacties altijd extra zuur. Misschien eens een baan zoeken? Kun je ook geld sparen om voor 450 euro uit eten te kunnen. Zelfs wel 10 keer.

 17. KVB

  Heeft niets met werkloos zijn te maken. Heeft gewoon te maken met het feit dat de VARA ooit een omroep was voor de arbeider, Jan Modaal, en dat die omroep dat al laaaaaang niet meer is en daarmee een tikkeltje hypocriet doet.

 18. Ano Nymous

  We hebben het over een restaurant in Kopenhagen. Daar is alles sowieso duurder. Wat hier modaal inkomen is, is daar ongeveer het minimum. Dus dan is die prijs redelijk normaal volgens mij
  Ik ben er geweest, in Kopenhagen, een biertje in een gewone kroeg is al standaard 6 euro…

 19. Thom

  Vorig jaar gegeten in Noma (is trouwens twee keer tot beste restaurant ter wereld uitgeroepen) en was voor de helft goedkoper uit dus prijs is overdreven. Is gewoon een unieke belevenis en elke cent dubbel en dwars waard. En nee, ben zelf echt niet rijk, maar voor sommige dingen heb je ‘t er gewoon voor over…

 20. Ano Nymous

  Precies, Thom. Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor menu je neemt
  Is dat er een met bijv. vis ja, dan is een bedrag van 450 euro niet zo heel erg raar…

 21. Anonymous

  Wat een ophef om niks ,als je geld genoeg hebt kan je alles betalen en is niks te duur ,hun publiek zal ook niet bestaan uit jan modaal klanten .

 22. Bart

  Veel gezinnen moeten een maand doen met 450 euro om daar boodschappen van te doen. Schaamteloos!

 23. Don

  Zo’n tafelsetting alleen al, daar ga je toch niet voor je lol naar zitten kijken!

 24. Anonymous

  Bart wat ben jij kortzichtig ,veel mensen vinden 450 per maand al veel die moeten het doen met minder dan de helft,daarom moeten mensen die geld wel hebben het uitgeven zodat er meer werkgelegenheid komt,met negatief lullen bouwen we geen maatschappij op ,met positief denken kom je verder.

 25. Aernout Babylon

  @Huib:
  ooooh, die opmerking over Paul de Leeuw’s kinderen op zolder kan echt niet hoor! hahahaha

 26. Rimmert H. Colijn van Aarsbergen

  Het was inderdaad een schandelijke vertoning. Een dikke volgevreten foster parent fllkker, een hysterisch foodie mokkel en de autistische aznavour fetisjist Van Nieuwkerk die kIaarkomen van wat gebabbel over een restaurantje. Ga heen joh…

  En dan de reacties hier, zoals die van Jacob en Tim. Hardwerkende jongens die drie keer modaal binnenharken maar het echt niet ruim hebben hoor, die echt wel op de centjes moeten letten. Doet me denken aan die opmerking van minister Aart Jan de Geus… die had het toch ook echt niet makkelijk hoor, die moest thuis ook de dubbeltjes omdraaien met zijn ministersalarisje.

 27. mark

  Paul de Leeuw geeft het woord hxmx een vieze smaak één die hij wel gewend is.

 28. Anonymous

  Bij DWDD zijn ze al jaren de weg volledig kwijt.
  Mede daarom dient er fors te worden gesneden in de belastingomroep.

 29. J

  @mark

  Wat is hxmx, vieze homo?

 30. otto groeneveld

  450 euro misschien makkelijk te betalen vooor die arrogante kut Amsterdammers

 31. Bakje

  Het gaat me nog niet eens zozeer over de prijs ervan. Maar minutenlang gezever vol herhalingen van een blijkbaar niet gescreende omhooggevallen blogger, ongelofelijk gewoon alweer dat mvn ook hier niet ingreep. Integendeel, ruim baan voor nog een keer hetzelfde verhaal. Dan liever Patrica Paay die haar sexleven met ons komt delen.

 32. Delano

  Paul heeft groot gelijk. Daarom woonde hij laatst ook een wedstrijd bij Manchester City bij, onwetende dat de eigenaar van die club een Arabier is. Geld koopt alles, zelfs principes en smaak…

 33. Delano

  @Anonymous
  dinsdag 10 mei 2016 om 14:29

  Hoe kom je erbij? Er zijn Jannen Modaal, die het geld niet hebben om bij Noma te dineren, maar doen alsof…

 34. Bart

  @Anonymous. Neem een gezin van 4 personen dan zouden die 1800 euro kwijt zijn voor een diner. Deel 450 door 31 dan kom je uit op 14.50 per dag. Dan is 450 euro 124 keer zoveel en dan reken je niet eens het ontbijt en de lunch mee. Dat zijn verhoudingen die niet passen bij een voormalige Arbeidersomroep.
  Toevallig ken ik iemand die in de horeca werkt, en kan zeggen dat het meeste personeel het minimum krijgt omdat ze via een uitzendbureau werken of via een andere constructie werkzaam zijn. Het komt dus niet bij hen terecht,

 35. Bonnie Kreukhoven

  Moet erg lachen om meneer Kaktus en de happy ending door Virginia in Bodrum. *maakt buiging*

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.