Fysiotherapeut Peter R. de Vries blijkt moordenaar

Peter R. de Vries heeft het idee dat moord en doodslag hem altijd zullen blijven achtervolgen, zélfs als hij stopt als misdaadjournalist. Dat vertelt hij in de TROS Kompas. Hij heeft de misdaad aan zijn broek hangen, aldus De Vries. “Ik heb ooit een fysiotherapeut gehad die in een gat van niets woonde. Een gekraakte kauwgomballenautomaat was er al nieuws. Twee maanden na mijn laatste behandeling vermoordde hij zijn vrouw! Ik denk dat mijn lot is dat de misdaad mij altijd blijft achtervolgen.

De Vries denkt er niet aan om te stoppen. “Ik wil het soms rustiger hebben, tijd kunnen besteden aan andere dingen, lekker een paar dagen in de zon zitten. Maar het punt is dat ik snel geïntrigeerd ben door criminele zaken en op een bepaalde manier komen ze daardoor op je pad. Voor ik het weet, word ik er weer in gezogen.”

De misdaadkenner ziet zichzelf ook niet eindigen op een zorgeloos tropisch eiland. “Ik zal je vertellen dat op het moment dat ik op dat tropische eiland zit, er net een moord wordt gepleegd. Of er blijkt een of andere afpersersbende actief, wat ik dan toch weer niet kan loslaten.”

De Vries kan er prima mee leven dat misdaad zijn leven is. Lastiger vindt hij de vele mailtjes die hij krijgt met verzoeken van mensen. “Die smeken of ik ergens niet eens even werk van kan maken. Ik kan vaak niet aan hun verwachting voldoen en het geeft een behoorlijke druk om daar elke dag mee geconfronteerd te worden.

Lees ook: Willem Holleeder plande aanslag op Peter R. de Vries (vandaag)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen