‘Ziekenhuis Alkmaar wil Jan Roos zwijgen opleggen’

Foto: RTLHet ziekenhuis in Alkmaar heeft Jan Roos gewaarschuwd om niet naar buiten te treden over de zaak van zijn moeder. Dat meldt de tv-persoonlijkheid aan zijn bijna 45.000 volgers op Twitter. Roos is woest op het ziekenhuis, omdat het volgens hem op een schandalige manier omgaat met zijn moeder, die door een operatie invalide is geworden. “Het ziekenhuis heeft mijn moeder bedreigd dat ik mij er niet mee moest bemoeien anders zou ze helemaal niks krijgen. Dat is ziek“, zegt de journalist.

De moeder van Roos had last van haar linkerbeen door een zenuw die klem zat in haar rug. De Alkmaarse Noordwest Ziekenhuisgroep (tot voor kort Medisch Centrum Almaar) adviseerde en operatie. “Na de operatie bleek dat de arts een zenuw had aangetikt van haar rechterbeen. De operatie had hierdoor 2 uur langer geduurd.

Ze is nooit hersteld van de operatie. “Maar blijvend invalide geworden door de fout van de arts. Ze kan niet meer werken, zwemmen, fietsen en lopen gaan erg moeilijk. Klote. Vervelend. En vooral heel zielig voor haar.

Maar de reactie van het ziekenhuis was nog veel triester. De arts gaf aan haar toe dat hij een fout had gemaakt. Maar toen kwam de juridische afdeling van het ziekenhuis bij mijn moeder langs. Samengevat: u moet uw grote waffel houden en krijgt niks.

De moeder van Roos is niet uit op miljoenen, maar had wel graag een schadevergoeding gewenst. “Natuurlijk kunnen mensen fouten maken, ook artsen. Maar een vrouw van 65 door een fout blijvend invalide maken en zeggen dat dat jammer is.. Wat een kutziekenhuis ben je dan?

Het steekt Roos ook zeer dat zijn moeder op het hart is gedrukt dat naar de media stappen averechts werkt. “Ze was nog echt geintimideerd ook. Zei dat ze problemen zou krijgen als ik dat zou doen.

Roos is er nu klaar mee. “Zij is invalide en jullie doen niks. Dat betekent dat we een probleempje hebben, jij en ik, Noordwest Ziekenhuisgroep.

Schrijfster Saskia Noort, bijna 30.000 volgers, steekt Roos op Twitter een hart onder de riem. Zijn moeder is haar tante. “Dit is waar. M’n tante, levenslang invalide door fout chirurg, maar toegeven, ho maar.

Het ziekenhuis heeft via Twitter op Roos gereageerd. “We hebben je berichten gelezen. Kunnen online dit gesprek niet met je voeren in verband met privacy. Er is een verschil van inzicht tussen het ziekenhuis en (de advocaat van) uw moeder. Haar advocaat kan contact met ons of onze verzekeraar opnemen.

Roos: “Drie tweets die je kan samenvatten als: flikker toch op! Knap werk.

Roos adviseert zijn volgers om nooit onder behandeling te gaan bij de Noordwest Ziekenhuisgroep.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen