BN’ers lyrisch over NPO 2-docu Wij Moszkowicz

Geplaatst op Tue 31 May 2016 om 12:45

Foto: Q-MusicDe prime time NPO 2-documentaire Wij Moszkowicz is maandagavond met zeer veel enthousiasme ontvangen door bekend Nederland. Dat blijkt uit reacties op Twitter. Wij Moszkowicz is een uiterst intieme en confronterende documentaire over de vader-zoon relatie tussen Robert en Max Moszkowicz, deel van de roemruchte Moszkowicz-familie. “Wow… Wie Wij Moszkowicz niet heeft gezien, moet het terugkijken. Als deze docu geen prijs wint, weet ik het niet meer“, zegt Marc van der Linden.

SBS-legende Tina Nijkamp noemt de documentaire ‘indrukwekkend’. “Eens met Marc van der Linden. Deze documentaire verdient een prijs. Wauw.

Cornald Maas denkt er net zo over. “De docu mijmert nog zeer na. Om vele redenen. Voor degenen die ‘m nog niet zagen: kijk terug. De crux en de kern van veel: kinderen die eeuwig naar de erkenning van hun ouders hunkeren. Onthullende tv-egodocumenten – heilzaam voor gemankeerde levens en familieverbanden? Ook pijnlijk in ieder geval. Zie Wij Moszkowicz en eerder Halina Reijn.

Jochem Myjer heeft genoten. “Schitterende documentaire. Ademloos intiem.

Margriet van der Linden: “Poehee. Mooi. En pijnlijk.

Victor Reinier: “Echt prachtige docu van Max Moszkowicz op NPO 2. Het is zeer de moeite waard om terug te kijken.

Rambam-ster Linda Hakeboom: “Sjonge, wat een fantastisch intieme docu van Max Moszkowicz. Zelf filmen, papa zelf filmen, alles voor het verhaal. Mooi man.

Radiomiljonair Coen Swijnenberg: “Werkelijk prachtige en eerlijke documentaire van Max Moszkowicz over z’n vader en hemzelf.

Annemieke Schollaardt, 3FM-dj met een achternaam in de tegenwoordige tijd: “Even beklemmende als hoopvolle docu van Max Moszkowicz over zijn vader. Heel heel mooi.

BNR-baas Sjors Fröhlich: “Docu van het jaar Wij Moszkowicz. Persoonlijk en ongelooflijk goed gemaakt. Complimenten voor kwetsbaarheid en vakmanschap.

Cas Jansen, bekend van C1000-reclames: “Wat een geweldige docu heeft vriend Max Moszkowicz gemaakt. Moet iedereen zien!

U kunt de documentaire terugkijken op de website NPO Gemist.
23 Reacties op “BN’ers lyrisch over NPO 2-docu Wij Moszkowicz”


 1. De vries

  Heerlijk dat sarcasme.

 2. ANONYMOUS1

  allemaal schone schijn, ze menen er geen barst van
  leer mij de BNers kennen, en als je iemand kent, dan ben je geen vreemde

 3. Gerdien

  Wat een merkwaardige insteek. Veel meer niet BN-ers dan BN-ers waren op twitter lyrisch over deze docu -en terecht. Prima documentaire die door het publiek prima is ontvangen. Mischien kunnen de Mediacourantiers zich beter beperken tot berichten over real life soaps van een niveau dat ze wel begrijpen?

 4. Henk

  Wat een beetje onderbelicht bleef in de docu was de vraag waarom Max Sr. zijn zoon Robert verweet een niet-joodse vrouw te zijn getrouwd. Max Sr. zelf was namelijk ook met een (katholieke) sjikse getrouwd, de zonen zijn dan ook zgn. vader-Joden, volgens de Joodse wet derhalve niet-Joden. (alleen Bram heeft gioer gedaan waarmee hij volledig joods is geworden) Wilde Max Sr. dat Robert de joodse familielijn zou herstellen? Is hij destijds met een niet-joodse vrouw getrouwd omdat joods zijn in zijn ogen gevaarlijk was? Het werd niet helemaal duidelijk, terwijl de afwijzing toch behoorlijke consequenties heeft gehad. Maar verder natuurlijk een prachtig document, niets dan lof.

 5. Rutger Breider

  Fijn hoe de bijnamen worden genoemd. Zoals de jongeren zouden zeggen: Bijnamen ‘on fleek’.

 6. Jep

  Die vader heeft ook stijl. Wat een knappe man is die vader. Hij doet alles in stijl zonder het zelf door te hebben.

 7. sneeuwzwartje

  nooit geweten dat die kinderen van Moszkowicz er zo asociaal en dik uitzien, dat had die toch wat beter kunnen opvoeden

 8. ik

  schrijft een stagiair tegenwoordig de stukjes van de MC?
  Die aankondigingen…
  Annemieke Schollaardt, 3FM-dj met een achternaam in de tegenwoordige tijd
  Radiomiljonair Coen Swijnenberg

  Huh?!?!?

 9. Boris

  Cas Jansen is natuurlijk bekend van zijn weergaloze rol Nemo in All Stars. Daar was zijn acteren nog van een hoger niveau dan in de C1000-reclames.

 10. Marcel

  Ik vind NPO 2 sowieso goed bezig de laatste tiJd. Programma’s die er toe doen en relevant zijn voor de NPO an sich. Deze programma’s op NPO 1 aangevuld met twee dagelijkse talkshows DWDD en Pauw zouden van de NPO een zeer relevante zender maken en echt wat anders brengen dan de commerciële.

 11. Flip de Beer

  Deze documataire moet een prijs krijgen! De laagste prijs van HALLO JUMBO!

 12. Sowieso

  Goed gemaakt en indrukwekkend.

 13. Marc van der Linden

  Om nom nom nom nom! Oef! prop prop! Om nom nom, is er nog ruimte over in mijn blaasbalg? Om nom nom nom, hmm!

 14. yessica

  Ik vond die grap “met een naam in de tegenwoordige tijd” als taalliefhebber erg geestig.

 15. Bep

  Ademloos gevolgd,eerlijk,indringend,pijnlijk,verdrietig en grappig.

 16. Zwarte Piet is geen racisme

  Heeft die ‘domme kankerlul’ hier geen mening over?

 17. Moud

  Idd @Bep, helemaal met je reactie eens.

 18. neptune

  Inderdaad een mooie en integere documentaire, maar om die mening te vormen heb ik niet de hulp van deze zogenaamde BN’ers nodig, of het moeten mensen met kennis zijn en daar heb bijvoorbeeld de over het paard getilde DJ’s nooit op kunnen betrappen.

 19. G

  Klasse ducu

 20. G

  Klasse Docu –

 21. Grumpy

  Absoluut een mooie documentaire. De mening van al die incestueuze en zelfbenoemde BN’ers is daarbij totaal irrelevant. Mee toeteren op Twitter, dan hoor je er natuurlijk wel helemaal weer bij.

 22. ANONYMOUS1

  wat een verraders hier allemaal fan van RTL maar wel kijken naar de NPO, en dan hier de zender dagelijks vernederen
  zo ook met SBS6 julie weten alles van SBS6 omdat jullie er wel naar kijken, maar de zender wordt wel door julie vernederd !
  wat een zooitje!

 23. Purno

  Briljant deze zin: “Cas Jansen, bekend van C1000-reclames: “Wat een geweldige docu heeft vriend Max Moszkowicz gemaakt. Moet iedereen zien!”

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.