BN’ers lyrisch over NPO 2-docu Wij Moszkowicz

Foto: Q-MusicDe prime time NPO 2-documentaire Wij Moszkowicz is maandagavond met zeer veel enthousiasme ontvangen door bekend Nederland. Dat blijkt uit reacties op Twitter. Wij Moszkowicz is een uiterst intieme en confronterende documentaire over de vader-zoon relatie tussen Robert en Max Moszkowicz, deel van de roemruchte Moszkowicz-familie. “Wow… Wie Wij Moszkowicz niet heeft gezien, moet het terugkijken. Als deze docu geen prijs wint, weet ik het niet meer“, zegt Marc van der Linden.

SBS-legende Tina Nijkamp noemt de documentaire ‘indrukwekkend’. “Eens met Marc van der Linden. Deze documentaire verdient een prijs. Wauw.

Cornald Maas denkt er net zo over. “De docu mijmert nog zeer na. Om vele redenen. Voor degenen die ‘m nog niet zagen: kijk terug. De crux en de kern van veel: kinderen die eeuwig naar de erkenning van hun ouders hunkeren. Onthullende tv-egodocumenten – heilzaam voor gemankeerde levens en familieverbanden? Ook pijnlijk in ieder geval. Zie Wij Moszkowicz en eerder Halina Reijn.

Jochem Myjer heeft genoten. “Schitterende documentaire. Ademloos intiem.

Margriet van der Linden: “Poehee. Mooi. En pijnlijk.

Victor Reinier: “Echt prachtige docu van Max Moszkowicz op NPO 2. Het is zeer de moeite waard om terug te kijken.

Rambam-ster Linda Hakeboom: “Sjonge, wat een fantastisch intieme docu van Max Moszkowicz. Zelf filmen, papa zelf filmen, alles voor het verhaal. Mooi man.

Radiomiljonair Coen Swijnenberg: “Werkelijk prachtige en eerlijke documentaire van Max Moszkowicz over z’n vader en hemzelf.

Annemieke Schollaardt, 3FM-dj met een achternaam in de tegenwoordige tijd: “Even beklemmende als hoopvolle docu van Max Moszkowicz over zijn vader. Heel heel mooi.

BNR-baas Sjors Fröhlich: “Docu van het jaar Wij Moszkowicz. Persoonlijk en ongelooflijk goed gemaakt. Complimenten voor kwetsbaarheid en vakmanschap.

Cas Jansen, bekend van C1000-reclames: “Wat een geweldige docu heeft vriend Max Moszkowicz gemaakt. Moet iedereen zien!

U kunt de documentaire terugkijken op de website NPO Gemist.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen