Bianca Krijgsman ondanks Emmy niet naar Amerika

Bianca Krijgsman werkt niet aan een Amerikaanse acteercarrière. Dat vertelt de actrice, onder meer bekend van de NPO 1-hitserie ’t Schaep, in het AD. Krijgsman won in 2014 een Emmy Award voor haar rol in De Nieuwe Wereld, maar speelde niet in op de aandacht vanuit Amerika. “Een buitenlandse agent? Ik heb er niet eens een in Nederland“, zegt ze. “Oké, Amerika. En dan? Wat moeten ze met me? Al die filmactrices zijn heel knap. Mij casten ze waarschijnlijk als kampbewaakster.”

De aandacht die ze in Amerika kreeg na het winnen van de prijs was enorm, aldus Krijgsman. “Ik kreeg na afloop tientallen visitekaartjes in mijn hand gedrukt, maar ik zou niet meer weten van wie. O ja, en er kwam nog een morsig mannetje naar me toe uit Saoedi-Arabië. ‘I want you in my picture…’ Jaja, dacht ik.”

Ze is veel te blij met haar Nederlandse carrière. “Bovendien zat ik met Plien in de voorbereidingen voor onze nieuwe voorstelling. Dat gaat altijd voor.”

Als je wilt weten waar ik écht trots op ben, is het dat Plien en ik al sinds 1996 bezig zijn. En ik kan toch de mensen van de techniek ook niet zomaar in de steek laten?

Lees ook: Bianca Krijgsman emotioneel in DWDD (november 2014)

Het AD-interview met Bianca Krijgsman kunt u lezen via Blendle.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen