Peter: ‘Vindt Sylvana het goed als Marokko mij oppakt?’

Peter van der Vorst vindt dat Sylvana Simons door de mand is gevallen in De Wereld Draait Door, waar ze zich presenteerde als het nieuwe lid van de partij DENK. Dat laat hij weten in zijn column in Televizier. Lange tijd kon Van der Vorst wel waardering opbrengen voor Simons, ondanks dat veel mensen haar al zagen als boze vrouw die overal wat van vindt. “Maar ik begin nu tóch te twijfelen over de politica Simons. En dat komt vooral door haar laatste optreden bij DWDD.”

Simons gaf daar onder meer haar mening over de kwestie Ebru Umar. Tijdens haar vakantie in Turkije werd ze opgepakt vanwege kritische tweets over de Turkse president. “Simons vond dat heel normaal, zei ze, want Ebru had nu eenmaal de wet in Turkije overtreden. Ik schrok me rot toen ik dat hoorde.”

Eigenlijk zegt ze daarmee dat ­mensen hun mening en gevoelens moeten ­uitschakelen zodra ze ergens komen waar de overheid die mening of dat gevoel niet accepteert“, aldus Van der Vorst.

Hoe zou Sylvana (of haar partij DENK) dan reageren wanneer ik bijvoorbeeld in Marokko in de cel zou belanden vanwege homoseksuele handelingen? Dat is daar namelijk, net als in veel andere landen, strafbaar. Moet ik dat dan ook maar niet doen?

Ik vermoed en hoop dat Sylvana dat niet vindt, want ze is een intelligente vrouw. Maar voor­lopig krijgt ze mijn stem niet.”

Van der Vorst is in juli de presentator van RTL Late Night.

Lees ook: ‘Sylvana Simons vindt steniging van homo’s prima’ (21 mei)

Alle artikelen over godin Sylvana kunt u hier vinden.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen