‘Roelof Hemmen is nooit echt doorgebroken’

Foto: Nick van OrmondtRoelof Hemmen is nooit echt doorgebroken. Dat schrijft tv-recensent Angela de Jong van het AD vandaag in de krant. Hemmen neemt deze maand afscheid als nieuwslezer om zich volledig te richten op zijn dagelijkse radioshow bij BNR. Daar zijn alle schijnwerpers wél op hem gericht, in tegenstelling tot bij RTL Nieuws. “Hij stond altijd in de schaduw van die rafelloze Rick Nieman, mr RTL Nieuws in eigen persoon. Prima. Dat gaf mij alleen maar méér het gevoel dat hij een beetje van mij was.

Hemmen is altijd De Jongs favoriet geweest. Ze is gek op zijn stem. “Een diepe bas, die imponeert en tegelijkertijd vertrouwen inboezemt. Roelof zegt het, dus het is waar, zo’n gevoel. Hij dwingt je naar hem te luisteren.

Maar ook zijn brede borst imponeert haar. “Die straalt iets geruststellends uit. Iets onverzettelijks. Troostrijks zelfs. Alsof hij er mij als kijker tijdens de uitzending bij wijze van spreken tegenaan drukt.

Al is het nieuws van die dag nog zo hard, confronterend of eng, hem krijgen ze er niet onder. En mij dus ook niet.”

De Jong begrijpt overigens best dat Hemmen liever voor BNR werkt. “Maar vanwege die ogen en die schouderpartij is het toch jammer.

De bouquetreeks van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Roelof Hemmen was niet jaloers op Rick Nieman (gisteren)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen