Albert Verlinde slacht Sinterklaasjournaal-baas af

Foto: RTLSinterklaasjournaal-eindredacteur Ajé Boschhuizen is de ‘kwade genius’ in de discussie over het Zwarte Pieten-beleid van omroep NTR. Dat stelde Albert Verlinde maandag in RTL Boulevard. Verlinde vindt het vreemd dat zowel de directie van de NTR als de tv-makers iets willen doen aan Zwarte Piet, maar dat dat in het Sinterklaasjournaal niet helemaal tot uitdrukking komt. “Als de directie van de NTR het vindt en de medewerkers het vinden, dan zou er geen conflict moeten zijn.”

Dan ga je met elkaar rond de tafel zitten, aldus Verlinde. “Zeker met intelligente mensen als Dieuwertje Blok en Erik van Muiswinkel. Ik krijg echter steeds meer signalen dat Ajé Boschhuizen, de grote man achter dit programma, de kwade genius is.

Boschhuizen is volgens de showkenner geen prettige vent. “Het eerste waar dat uit bleek is dat Bram van der Vlugt in allerlei programma’s zat als Sinterklaas. Dat wilde hij niet en toen heeft hij het Sinterklaas-pak eigendom gemaakt van NTR, zodat je altijd toestemming nodig hebt. Daar begon het machtsverhaal van deze programmamaker.

Daarna heeft hij gezegd: ‘Ik deel pas de scripts uit op de set.’ Dan kan man geen kant meer op. Ik begrijp uit NTR-kringen dat dat op dit moment de grootste frustratie is. Ze zeggen: ‘We zijn volwassen mensen, willen er over mee praten en niet op het laatst zien wat de gril van deze meneer Boschhuizen is.’”

Boschhuizen dreigde Sinterklaasjournaal-presentatrice Dieuwertje Blok vorig jaar met ontslag, toen ze openlijk bekende tegen Zwarte Piet te zijn.

Verlinde is één van de ruim honderd BN’ers die een open brief ondertekende waarin wordt geprotesteerd tegen het Zwarte Piet-beleid van de NTR.

Boschhuizen maakt vandaag in het AD duidelijk dat hij eindredacteur van het Sinterklaasjournaal blijft.

Alle artikelen over Ajé Boschhuizen kunt u hier lezen.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen