Albert Verlinde: ‘NPO onder vuur door falend Oranje’

De reden dat de NPO momenteel zo onder vuur ligt vanwege de drie maanden durende zomerstop van De Wereld Draait Door en Pauw, heeft alles te maken met het feit dat Oranje zich niet heeft weten te plaatsen voor het komende EK Voetbal. Dat zei Albert Verlinde woensdagavond in RTL Boulevard. De NPO ligt onder een vergrootglas nu niemand bezig is met het EK, aldus Verlinde. “De Publieke Omroep heeft eigenlijk blind gedacht dat het Nederlands elftal zich zou plaatsen voor het EK.”

Als Nederland nu al had uitgekeken naar het EK Voetbal, had niemand er wakker van gelegen dat DWDD en Pauw al op vakantie zijn, aldus Verlinde. “Als dat was gebeurt, zou nu iedereen al bezig zijn met de trainingen, hoe ze hun schoenen vastmaken, de kleedkamers en al dat gedoe. Dat opbouwen naar dat EK toe is er nu niet, dus ineens denkt men: waarom zijn die programma’s er niet?

De NPO had echter moeten ingrijpen toen Oranje zich niet wist te kwalificeren, vindt Verlinde. “Op het moment dat Oranje faalde had de NPO tegen Pauw moeten zeggen: ‘Wil je ons een plezier doen en toch drie weken langer door gaan?’ Als er nog zo veel actualiteit is, is het eigenlijk belachelijk om er mee te stoppen.”

Verlinde heeft overigens wel begrip voor de vroege zomerstop van De Wereld Draait Door. “Het is bekend dat Matthijs een van de minst betaalde presentatoren van Hilversum is, dus die moet je gewoon met wat extra vakantiedagen compenseren.”

De politiek maakt zich druk om het gebrek aan actualiteit bij de NPO, maar Verlinde denkt dat er genoeg alternatieven zijn. “We hebben Humberto in elk geval en ons in de vooravond, dus die opinie wordt goed vertegenwoordigd.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen