Astrid Joosten niet vervangen door Geraldine Kemper

Geplaatst op Thu 26 May 2016 om 10:00

Astrid Joosten blijft de presentatrice van Kanniewaarzijn, ondanks dat ze al 58 is en het NPO 1-consumentenprogramma wordt vernieuwd. Dat meldt BNN-VARA vandaag in de Volkskrant. De Volkskrant heeft vandaag een groot interview met de 60-jarige Kanniewaarzijn-acteur Martin van Waardenberg (tweede van links), die is ontslagen bij het programma. Hij beweert dat de VARA hem te oud vindt, maar de omroep ontkent. “Als dat zo was, hadden we Astrid wel door Geraldine Kemper vervangen.

Van Weerdenburg gelooft daar echter niets van. “Kanniewaarzijn scoorde soms 1,4 miljoen kijkers, maar in het segment 65+. Die leeftijd moet omlaag naar 55+, anders wordt het programma van de buis gehaald. Ze krijgen nu zes afleveringen de tijd om het rigoureus te veranderen.”

De acteur kreeg te horen dat hij geen deel gaat uitmaken van die koerswijziging. “Niet omdat ik mijn werk niet goed zou doen, maar omwille van de verandering. Ik kan dus maar één conclusie trekken: ik ben te oud. Ik trek geen jong publiek.”

Dat BNN-VARA ontkent dat het om zijn leeftijd gaat, vindt hij vreemd. “Ik vind het een rare zaak dat ze het ontkennen. Als ze ballen hadden gehad, zeggen ze gewoon: klopt, hij is te oud. Van de voormalige eindredacteur hoorde ik dat er letterlijk in de vergadering is gezegd dat ik weg moest omdat ik te oud ben.

Geraldine Kemper is 26 jaar oud.

Het Volkskrant-interview met Van Waardenberg kunt u lezen via Blendle.
23 Reacties op “Astrid Joosten niet vervangen door Geraldine Kemper”


 1. Wauter

  Ik dacht dat het bij de publieke omroep niet draaide om kijkcijfers? Aangezien ze door de belastingbetaler in leven worden gehouden? Belachelijk dit.

 2. Anonymous

  wat leuk ! Kanniewaarzijn komt terug. Zin in!

 3. Sebas

  Oke Geraldine Kempers wordt als voorbeeld genoemd, waarom daar een artikel over en niet over het ontslaan van Martin van Waardenberg?

  Belachelijk trouwens. Ik vond het niet zo’n leuk programma, maar Martin was over het algemeen wel een lichtpuntje. Blijft een verschrikkelijk grappige vent, en vooral voor mijn leeftijdscategorie (20-30) door zijn werk in Loenatik!

 4. Rukker

  Te oud? Bij dit programma kun je hooguit te jong zijn. Het is gewoon de Omroep Max versie van de jaren 90 hit ‘Ook Dat Nog’. Het opmerkelijke is hooguit dat het niet Omroep Max is die het uitzend. Als je onder de 60 bent zap je dit snel voorbij!

 5. Jeep

  Groot appels-peren gehalte dit artikel. Vooral dat bijzinnetje: Geraldine Kemper is 26 jaar oud…. je leest bijna ‘geworden’ er achteraan…

 6. Mediaprak

  “Voormalige eindredacteur”? Is BJ v Goor ook te oud??

 7. Anonymous

  Hij was de enige echt leuke acteur.De rest is erg flauw.

 8. Anonymous

  Zonder van Waardenberg is het programma niks meer.
  Dom om hem de laan uit te sturen..

 9. Anonymouse

  Denk dat het eerder is dat omdat hij regelmatig aangaf het alleen voor het geld te doen, en dat hij dat de grappen en de teksten zeer slap vindt.

 10. HalloJumbo

  Schreeuwerig kut programma.

 11. Waarheidje

  Heel jammer dit! Gelukkig zitten Plien en Annick er nog in.
  Ze hadden eerlijk gezegd beter Patrick Stoof kunnen vervangen door een Leo Alkemade..

  Zo zonde om een van de beste uit het programma te plukken. En Martin heeft zo gelijk, BNN-VARA moet gewoon de ballen hebben om eerlijk te zijn. Verschrikkelijk omroep begint dat te worden zeg..

 12. mensenmensen

  wat een overtrokken bericht. Volgens mij wordt de soep niet zo heet gegeten en ik begrijp best dat om de zoveel tijd een programma vernieuwd wordt. Ben wel benieuwd wat ze er van maken.

 13. piet

  Rukker volgens mij was dat van de KRO wat je bedoelt.
  Verder zonder van Waardenberg is wel jammer.

 14. Anonymous

  Verdorie, gooien ze hem eruit? Hij was de leukste, vooral dat geklooi bij de eindtitel was hilarisch

 15. Grr

  Waardenberg is duidelijk de leukste. Lekker dan.

 16. Grr

  @Rukker

  Ik ben 33 en sla geen aflevering over, zeikstraal!

 17. Bart Versieck

  Inderdaad dom, dom, dom: volgens mij zal het ontslaan van de beste persoon uit héél het programma zeker en vast al juist géén goede zaak zijn voor de kijkcijfers ervan, want ook ik keek eerder omwille van de acteerprestaties van Martin van Waardenberg, dus ik denk dat dit een averechts/het omgekeerde effect zal hebben, maar door wie wordt hij vervangen, of houden ze het nu bij/op enkel die drie (ik moet ook wel toegeven dat Patrick Stoof niet zo goed is)?

 18. Rohansio

  Eeuwig zonde, Martin is/was veruit de grappigste, zo vaak genoten van die man! De quotes uit zijn meesterlijke repertoire doen het nog altijd goed op kantoor, feesten en partijen. Van de Slager van Schipluiden tot buurman Baasje, van de invalide houtverkoper tot Harrie Davidson in de snackbar. Martin, bedankt!

 19. roomsoes

  Al weet ik de inhoud van de allereerste aflevering niet meer, ik kan me nog goed herinneren wat mijn reactie was toen ik “Kanniewaarzijn” voor het eerst zag: gewoon een kopie / een slap aftreksel van de jaren ’90 tv-hit “Ook Dat Nog” van de KRO.

  Maar naarmate ik “Kanniewaarzijn” toch bleef kijken en volgen, vond ik het nog steeds een aftreksel van “Ook Dat Nog”, maar wel minder slap dan eerst en dat kwam vooral door de komische sketches van het viertal Martin/Patrick/Plien/Annick waarbij Martin altijd verreweg altijd de lolligste was van dit leuke kwartet!

  Wil “Kanniewaarzijn” nog enigszins leuk blijven nu Martin gewipt is, kan ik maar één naam bedenken die hem kan vervangen en die in de reacties hier al eerder genoemd is: acteur Leo Alkemade!

  In de komische stukjes van “Ik Ook Van Jou” (op tv bij Veronica iedere vrijdagavond) vind ik Lel altijd errrrrug grappig!

 20. roomsoes

  Die stomme autocorrectie ook!

  *Lel = Leo

 21. Rob

  Het is jammer dat ik geen kijkcijferkastje heb. Dan hadden ze deze blunder meteen teruggezien in de kijkcijfers.

 22. TV-GIDS

  Martin van Waardenberg is juist ook geliefd bij jonger publiek en heel geestig. Juist hem eruit zetten is zo extreem dom

 23. Anonymous

  Zeker dom. Hoop dat de NPO weer eens met een goede comedy komt van en met Martin van waardenberg en Karin Holst van Pellekaan. Klein Holland was echt een top serie maar stond zo fout geprogrammeerd dat bijna niemand het toen gezien heeft.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.