Astrid Joosten niet vervangen door Geraldine Kemper

Astrid Joosten blijft de presentatrice van Kanniewaarzijn, ondanks dat ze al 58 is en het NPO 1-consumentenprogramma wordt vernieuwd. Dat meldt BNN-VARA vandaag in de Volkskrant. De Volkskrant heeft vandaag een groot interview met de 60-jarige Kanniewaarzijn-acteur Martin van Waardenberg (tweede van links), die is ontslagen bij het programma. Hij beweert dat de VARA hem te oud vindt, maar de omroep ontkent. “Als dat zo was, hadden we Astrid wel door Geraldine Kemper vervangen.

Van Weerdenburg gelooft daar echter niets van. “Kanniewaarzijn scoorde soms 1,4 miljoen kijkers, maar in het segment 65+. Die leeftijd moet omlaag naar 55+, anders wordt het programma van de buis gehaald. Ze krijgen nu zes afleveringen de tijd om het rigoureus te veranderen.”

De acteur kreeg te horen dat hij geen deel gaat uitmaken van die koerswijziging. “Niet omdat ik mijn werk niet goed zou doen, maar omwille van de verandering. Ik kan dus maar één conclusie trekken: ik ben te oud. Ik trek geen jong publiek.”

Dat BNN-VARA ontkent dat het om zijn leeftijd gaat, vindt hij vreemd. “Ik vind het een rare zaak dat ze het ontkennen. Als ze ballen hadden gehad, zeggen ze gewoon: klopt, hij is te oud. Van de voormalige eindredacteur hoorde ik dat er letterlijk in de vergadering is gezegd dat ik weg moest omdat ik te oud ben.

Geraldine Kemper is 26 jaar oud.

Het Volkskrant-interview met Van Waardenberg kunt u lezen via Blendle.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen