Wilfried de Jong stopt met Zomergasten

Geplaatst op vr 29 apr 2016 om 9:00

Wilfried de Jong stopt na drie seizoenen als presentator van Zomergasten. Dat heeft hij gezegd tegen RTV Rijnmond. De Jong is op dit moment in zijn carrière toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik heb Zomergasten met erg veel plezier gedaan. Maar het is een dienstbaar programma. Je bent eigenlijk te gast bij de gast. Ik ben 58 jaar, ik kan ook morgen omvallen. Ik wil de komende jaren echt dingen maken, van A tot Z. Dingen die helemaal uit mijzelf komen“, zegt de tv-interviewer.

Sinds de start van Zomergasten in 1988 hebben slechts twee andere presentatoren meer dan twee seizoenen gepresenteerd, namelijk de allereerste presentator Peter van Ingen (acht seizoenen) en de vijfde presentator Adriaan van Dis (vijf seizoenen).

Het is nog niet bekend wie De Jong opvolgt bij Zomergasten.
9 Reacties op “Wilfried de Jong stopt met Zomergasten”


 1. stefan

  Beste VPRO,

  Hierbij wil ik een suggestie doen voor de nieuwe presentator van Zomergasten: Michael Schaap !

  Verbazingwekkend dat deze getalenteerde man zo weinig op tv te zien is. Warm, integer, scherp, kritisch, humor, inlevend. Deze man past perfect in het Zomergasten presentator profiel. Met Michael heeft de VPRO de komende Zomergasten seizoenen ‘de schaapjes op het droge’.

 2. PvPuffelen

  Goede zaak dat hij kapt!

 3. Anoniem

  Zou al na een seizoen stoppen. Weer tijd voor een vrouw en anders Bram Vermeulen.

 4. stefan

  Beste VPRO,

  Hierbij wil ik een suggestie doen voor Zomergasten: Kap ermee !

 5. MicheldeB

  Theodor Holman of Coen Verbraak

 6. Niels

  Nee, geen Theo Holmaat!

 7. MicheldeB

  Holman is echt een heel goede interviewer. Geïnteresseerd, enthousiast, erudiet, eloquent, niet te braaf, kan goed luisteren en heeft humor.

  Zie het even los van wat je verder over zijn uitspraken/ideeën/etc. kunt vinden.

 8. Reinardus

  Wilfried heeft groot gelijk maar ik vind het wel heel erg jammer. Ik vond hem de meest geschikte persoon die dit programma ooit heeft gepresenteerd. Begrijpelijke vragen stellen en meegaand in de emoties van de gast. Vind er nog maar eens zo één.

 9. Anoniem

  Holman zou leuk zijn.Hij gaat het echter niet worden.Jammer ,te uitgesproken (islamkritisch )voor de VPRO.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.