Wilfried de Jong stopt met Zomergasten

Wilfried de Jong stopt na drie seizoenen als presentator van Zomergasten. Dat heeft hij gezegd tegen RTV Rijnmond. De Jong is op dit moment in zijn carrière toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik heb Zomergasten met erg veel plezier gedaan. Maar het is een dienstbaar programma. Je bent eigenlijk te gast bij de gast. Ik ben 58 jaar, ik kan ook morgen omvallen. Ik wil de komende jaren echt dingen maken, van A tot Z. Dingen die helemaal uit mijzelf komen“, zegt de tv-interviewer.

Sinds de start van Zomergasten in 1988 hebben slechts twee andere presentatoren meer dan twee seizoenen gepresenteerd, namelijk de allereerste presentator Peter van Ingen (acht seizoenen) en de vijfde presentator Adriaan van Dis (vijf seizoenen).

Het is nog niet bekend wie De Jong opvolgt bij Zomergasten.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen