Viggo Waas voelt zich ingeruild voor Wilfred Genee

Viggo Waas vindt het vreemd dat RTL 7 is gestopt met zijn voetbalquiz Koning Voetbal en momenteen een kopie uitzendt met Wilfred Genee aan het roer: Matchwinner. “Waarschijnlijk omdat ze bij RTL vinden dat hij te weinig doet“, zegt de komediant in Panorama. “Genee kreeg er naast Voetbal Inside onlangs ook al een interviewprogramma bij, waarbij hij wanhopig Sven Kockelmann van Oog in Oog probeerde na te doen. Dat lukte voor geen meter. En nu mag hij het met een quiz proberen. Tja, oké.

Het is geen rancune, beweert Waas. “Maar ik snap niet waarom je een programma dat goed scoort stopt, om er vervolgens vrijwel een kopie voor in de plaats te brengen. Televisie is heel veel vriendjespolitiek en bedrog. Mensen kunnen je in je gezicht de hemel in prijzen om je vervolgens vanuit het niets een mes in de rug steken.”

De tv-wereld is niets voor hem. “Begrijp me niet verkeerd, ik vind acteren in een serie of een programma maken écht heel leuk! Maar het wereldje eromheen… Nee, dat is niet het mijne.

Matchwinner trok maandag 224.000 kijkers (4,2 procent) naar RTL 7, terwijl lead-in Voetbal Inside 828.000 kijkers (12,7 procent) trok.

Genee werd er jaren geleden van beschuldigd Humberto Tan te hebben weggepest bij RTL 7, maar dat heeft hij altijd ontkend.

Het Panorama-interview met Waas kunt u lezen via Blendle.

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen