RTL-journalist Roel Geeraedts vindt DWDD inhoudsloos

Roel Geeraedts, parlementair journalist van RTL Nieuws, vindt het niveau van de dagelijkse talkshows in Nederland bedroevend. Dat laat hij weten op Twitter. Geeraedts kijkt niet eens meer naar de praatprogramma’s. “De best bekeken talkshows zijn DWDD (inhoudsloos) RTL Late Night (entertainment) Pauw (weinig verrassend) en Jinek (zelfde als Pauw). Slaapverwekkend“, klaagt de tv-journalist. “Is drang om iedereen te vriend te houden zo groot geworden om geen kritische vragen meer te stellen?

Hij verbaast zich oprecht over hoe de praatprogramma’s voortkabbelen. “Wat is er eigenlijk gebeurd met talkshows in Nederland? Vroeger gebeurde er nog wel eens wat. Kregen politici ’t lastig. Werd vuur aan schenen gelegd.

Dat is al lang niet meer zo, meent Geeraedts. “Het voordeel van gebrek aan urgentie bij talkshows is: ik hoef er zelfs niet vakmatig naar te kijken. Een moestuin zien groeien is boeiender.

Mensen die een goed praatprogramma willen zien, raadt hij aan om op YouTube te kijken naar een gesprek van Ischa Meijer met Hans van Mierlo. “DIT is een mooi gesprek met politicus. Verhelderend, scherp, confronterend en een mooi open gesprek. Omroep? RTL 5.

Ik denk ook dat talkshows nogal lijden onder dwangmatige tendens van politici die geen gesprek willen: ze willen alleen hún boodschap kwijt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen