Radio 1-ster Jurgen van den Berg sluit tv niet uit

Jurgen van den Berg, de ochtend-dj van Radio 1, sluit het maken van programma’s op televisie niet uit. Dat zegt hij in de NCRV Gids. Van den Berg is nog niet gevraagd voor een televisieklus, maar staat er best voor open. “Ik heb nooit de ambitie gehad om televisie te maken, maar als iemand met een leuk idee komt, waarom niet? Maar alleen als ik het kan combineren met radio maken. Daar zal ik wel nooit mee stoppen. Daarvoor is de liefde te groot“, aldus de presentator.

Het is nog maar recentelijk dat Van den Berg het ochtendprogramma van Radio 1 doet. Hij noemde dat eerder ‘het hoogst haalbare’. Op de vraag of er dan nog iets te ambiëren valt, zegt hij: “Eerlijk gezegd ben ik nooit bezig met wat mijn volgende stappen zullen zijn. Dingen komen vaak toevallig op mijn pad.”

Van den Berg denkt dat er heus nog wel een vervolgstap komt. “Ik kreeg laatst mijn pensioenoverzicht te zien en dan zie je dat je minstens tot je 67e moet werken. Ik ben net 51 geworden, dus dat is nog zeker zestien jaar. Ik weet dus al dat dit niet mijn laatste baan is, want ik ga zeker niet zestien jaar lang om vier uur ’s ochtends opstaan.”

Wat het hierna wordt, weet ik niet. Maar ik hoef geen chef of zenderbaas te worden, al dat vergaderen lijkt mij niks.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen