Prinses Beatrix loog glashard tegen EO-presentator

Prinses Beatrix heeft in 2013 keihard staan liegen in het gezicht van Blauw Bloed-presentator Jeroen Snel. Daarover klaagt het EO-gezicht dit weekend in het AD. Vier dagen voor de bekendmaking van haar aftreden, vroeg Snel de koningin in Singapore naar haar toekomst. “Ik heb de koningin nog gevraagd: ‘U wordt dit jaar 75, dat maakt het toch een bijzonder jaar. Wordt 30 april nu een andere dag dan anders?’ Haar antwoord was: ‘Nee hoor, ik vier het als vanouds.’ Dat was een leugen.

EO’ers zien liegen als een zonde, dus Beatrix is behoorlijk stout geweest. “Tja, wat kun je doen? Achteraf voel je je een beetje bekocht. Aan de andere kant: er was Beatrix zo veel aan gelegen om dit geheim te houden.

Snel kan er een beetje begrip voor opbrengen. “Dit was het enige in haar hele carrière wat ze zelf kon beslissen, wat ze met niemand hoefde te overleggen. Nou ja, met haar zoon misschien. Dit was haar grote geheim en hun vrolijke spel, om dit zo goed mogelijk te spelen.”

Willem-Alexander heeft volgens Snel genoten van de misleiding van de pers. “Bij het bezoek aan de Verenigde Staten, waar RTL-collega Antoin Peeters afzwaaide als verslaggever Koninklijk Huis, liet de koning weten dat hij een tweet van Peeters na het persgesprek in Singapore had uitgeprint en boven zijn bed had opgehangen. De strekking was: deze koningin blijft nog jaren op de troon.

Inmiddels is Máxima onze koningin. Snel heeft zijn vriend al aan haar voorgesteld.

Het AD-interview met Snel kunt u lezen via Blendle.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen