EO verliest leden door homoseksualiteit Jeroen Snel

Jeroen Snel weet dat er bij de EO opzeggingen zijn binnengekomen vanwege zijn homoseksualiteit. Dat zegt de Blauw Bloed-presentator in het AD. Snel, die homoseksualiteit in de krant ‘niet normaal’ noemt, stuit bij sommige EO-leden en zelfs sommige EO-collega op onbegrip over zijn geaardheid. “Ik heb me in ons blad Visie weleens uitgesproken over mijn geaardheid. Toen kwamen er een paar reacties van mensen die dat niet konden plaatsen of zelfs hun lidmaatschap opzegden.

Het is volgens Snel niet zo dat het ledenbestand van de EO is leeggelopen om zijn homoseksualiteit, maar er zijn zeker een aantal gevallen bekend, aldus Snel. “Een handvol, meer niet.”

Snel vindt het helemaal prima als mensen op deze manier laten blijken homo’s afschuwelijk te vinden. “Ik ben daar dan niet boos om of zo. Ook niet, want laat ik het maar dichterbij halen, op collega’s bij de omroep die er grote moeite mee hebben. Die zijn er ook.”

Die EO-collega’s krijgen er de rillingen van dat Snel een vriend heeft. “Als het hen zou overkomen, zouden ze er altijd voor kiezen om zonder partner te leven. Die mensen respecteer ik, hun beleving ook.”

Gelukkig vindt koningin Máxima, over wie hij programma’s maakt, homo’s wel in orde. “Daarom ook vond ik het heel leuk om Wender eens voor te stellen aan de koning en koningin.”

Tot slot laat Snel nog weten dat hij heeft gebeden voor verandering van zijn geaardheid en dat hij zichzelf nog altijd niet normaal vindt. “Nee, het is niet normaal, nog steeds niet. Een man en een vrouw, dat is normaal. Een man en een man niet. Ik wijk af van het gemiddelde.

Het AD-interview met Snel kunt u lezen via Blendle.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen