Peter Pannekoek: ‘Er werkt pannenkoek bij Wikipedia’

Peter Pannekoek, de huiscabaretier van De Wereld Draait Door, vindt het volk dat bij Wikipedia werkt ongelooflijk. Dat vertelt hij in Veronica Magazine. Wikipedia heeft de fout inmiddels hersteld, maar lange tijd stond op Pannekoeks pagina dat hij in Nijmegen geboren zou zijn, terwijl hij in Hilversum geboren is. “Ik ergerde mij er al twee jaar aan. Omdat ik paranoïde ben, wilde ik dat niet zelf veranderen, want dan kunnen ze zien dat ik heb zitten knoeien aan mijn eigen pagina.

Pannekoek besloot een vriend in te schakelen. “Ik heb een vriend gevraagd het te veranderen. Deed hij, maar even later is het weer terug veranderd in Nijmegen. Dat is toch bizar?

Dat er streberige Wikipedia-editors zijn is geen geheim. “Er is kennelijk iemand met meer wiki-macht die ook nog eens foute informatie kan verspreiden.

Pannekoek heeft een Wikipedia-pagina, omdat hij een DWDD-bekendheid is. “Ik werd vier jaar geleden al benaderd toen ze bij DWDD cabaretiers zochten die de week af konden sluiten. Ik trad al een tijdje op bij Comedytrain, maar ik zei toch nee. Het kwam te vroeg.

Pieter Derks zei wél ‘ja’. “Toen ik zijn succes zag dacht ik dat ik misschien wel de grootste fout in mijn leven had gemaakt. Toen Pieter stopte vroegen ze me gelukkig weer. Toen zei ik ja.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen