Art Rooijakkers roept op: ‘Help de Syriërs!’

Foto: SBSArt Rooijakkers denkt dat tegenstanders van de vluchtelingenstroom goed moeten inzien dat de Syriërs onze hulp nodig hebben. Dat vertelt de presentator van Wie is de Mol in de Mikro Gids. Rooijakkers staat net als veel BN’ers met de armen wijd open. Hij zet zich in voor de Stichting Vluchteling en is erg begaan met de Syriërs. “Sommigen steken hun kop in het zand omdat het nieuws hen overspoelt. Dat snap ik wel, maar dat is geen reden om niets te doen. Die mensen moeten geholpen worden.

De AvroTros-ster heeft zelf een kijkje genomen in Noord-Irak, waar veel vluchtelingen uit Syrië in tenten wonen. “Ik stapte binnen bij een Yezidi-familie waar de wanhoop van het tentdoek afsloeg. Er lag een man op bed, letterlijk verslagen door het leven; zijn dochter was meegenomen door IS-strijders.

Het is echt verschrikkelijk, benadrukt Rooijakkers. “Dat verdriet was zo verlammend en allesomvattend. Dat raakte me diep.

Dan richt Rooijakkers zich tot de kiezers van rechtse partijen. “Wat je politieke kleur of mening over asielzoekers is: je kunt er niet op tegen zijn dat er noodvoorzieningen in een regio worden getroffen voor mensen die zijn gevlucht voor oorlog, aardbevingen of geweld.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen