Moment van de waarheid: scoort Irene op SBS 6?

Het is een buitengewoon spannende dag voor Irene Moors. Na 26 jaar op RTL 4 begint om 20.30 uur haar eerste grote televisieshow bij concurrent SBS 6: De Vreemde Eend. Volgens Albert Verlinde zijn alle ogen gericht op haar kijkcijfers. “Het is hartstikke spannend. Als je jarenlang het gezicht bent van RTL 4 en dan de overstap maakt naar SBS 6, dan is zo’n eerste programma een soort test of de mensen met je mee gaan en of ze je weten te vinden. En dan ook nog op zo’n stevige avond.

Verlinde wijst op de zware concurrentie met Het Beste Brein van Nederland op NPO 1 en It Takes Two op RTL 4. “Maar als je het niet probeert…“, aldus Verlinde.

De afgelopen maanden heeft Verlinde veel contact gehad met Moors. “Er waren een aantal mensen die wisten dat ze niet zo happy was en ik was daar één van. Het is een sprong in het diepe. Ik hoop dat er lekker veel water in het diepe zit en dat ze een prachtige toekomst in gaat. We zitten duimend voor de buis dat het lukt.

Moors zelf zegt in De Telegraaf dat ze zich niet zo druk maakt. “Van kijkcijfers heb ik nooit wakker gelegen. Ja, minder dan gehoopt is niet leuk. Ik maak mij geen illusies.

SBS is een andere zender dan RTL. Het is wisselvallig geweest, er is veel geprobeerd. Mindmasters was minder, maar K3 zoekt K3 was wel goed. Ik kan niet meer doen dan mijn best, zo ben ik ook opgevoed. Het hangt van veel dingen af.

Moors maakt het Wie van de Drie-achtige De Vreemde Eend samen met Gerard Joling en Jeroen van der Boom. Na De Vreemde Eend, om 21.30 uur, begint nóg een nieuw programma: Met De Deur In Huis met Kees Tol. Hierin showt Tineke Schouten de huizen van BN’ers. Panelleden Ruben van der Meer, Patty Brard en Maik de Boer moeten raden van wie het huis is.

Met De Deur In Huis concurreert met De Kwis op NPO 1 en Alles Mag Op Zaterdag op RTL 4. “f”, zegt Brard.

Het begint met onze lieve Irene Moors en daarna komen wij. Ik vind het een fantastisch leuke zaterdagavond. Ik begrijp dat de concurrentie zeer hot is, maar ik zou toch dat SBS wel even een gezelligheidskansje geven op de zaterdagavond, hoor.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen