NPO 2 heeft ook geen plek voor dagelijks Eva Jinek

Foto: RTLNPO 2 heeft deze zomer ook geen ruimte om de dagelijkse late night-talkshow van Eva Jinek uit te zenden. Dat vertelt Frans Klein, televisiebaas van de NPO, in het AD. Klein heeft besloten om Jinek dit jaar niet in het zomerschema van NPO 1 te zetten, omdat het niet zou passen in een sportzomer met het EK Voetbal, de Tour de France en Olympische Spelen. “We hebben overwogen om haar show naar NPO 2 te verhuizen, maar kozen uiteindelijk voor een prominentere plek voor Nieuwsuur.

Nieuwsuur start straks een halfuur later dan normaal. “Omdat het anders te veel conflicteert met de sport. Bij belangrijk nieuws is Nieuwsuur het meest geschikt om dat op te pakken. Dat is wat de kijker ook verwacht.

In juli heeft NPO 1 wel ruimte voor Jinek. In die maand brengt het station dagelijks een Tour de France-talkshow, die om 23.00 uur is afgelopen. “Voor 4 weken de dagelijkse machine op gang helpen is het paard achter de wagen spannen. Daarvoor is tv te arbeids- en productieintensief“, zegt Klein.

Volgens Klein begrijpt Jinek het. “We zijn al met haar in gesprek over een nieuwe serie in 2017 en kijken of we het programma een iets structureler karakter kunnen geven dan nu het geval is.

Lees ook: NPO 1 zet talkshow Jinek niet in zomerschema (gisteren)

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen