KLM flink aangepakt op Vlaamse televisie

Foto: SBSHet Vlaamse Canvas-programma Terzake had donderdagavond een kritisch item over KLM. Onze nationale luchtvaartmaatschappij werd min of meer beschuldigd van lijkenpikkerij. Dat was te zien op de Vlaamse publieke omroep. KLM zendt in België spotjes uit over de gratis treindienst die het biedt aan Belgische reizigers die via Schiphol willen reizen. Na de recente aanslagen op Brussels Airport is dat ‘onkies’, vindt Terzake. Maar KLM stelt zich van geen kwaad bewust te zijn.

Volgens Terzake aast KLM ‘doelbewust op reizigers die in normale omstandigheden Zaventem zouden gebruiken als luchthaven’. “U heeft het misschien ook al gehoord op de radio: het reclamespotje van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM. KLM biedt een gratis treinrit aan vanuit Brussel naar Schiphol. Onkies of de wetten van de markt?“, zegt de presentatrice van dienst (foto).

Deskundigen stellen vervolgens in een reportage dat het niet ‘menselijk’ is van KLM om vlak na de aanslagen met deze reclamespot te komen. “Terwijl Brussels Airport rechtkrabbelt na de aanslagen, zien onze noorderburen economische opportuniteiten”, voegt de voice-over van Terzake toe.

KLM ontkent de aantijgingen van lijkenpikkerij. “KLM vliegt al sinds 1922 op Brussel en is zeer loyaal aan de luchthaven. Ook heeft KLM al meer dan veertien jaar een samenwerking voor de hoge snelheidstreinverbinding van Brussel Zuid/ Antwerpen naar Schiphol. De reis is inbegrepen in het KLM-ticket.

KLM heeft regelmatig campagnes om het treinproduct onder de aandacht te brengen van Belgische klanten, aldus een woordvoerder. “De laatste keer was in oktober 2015 voor Antwerpen Centraal. Ook dit jaar had KLM dergelijke campagnes gepland. Vanwege de huidige beperkte capaciteit van Brussels Airport, heeft KLM besloten de campagne nu te doen en zo de Belgische klanten in de gelegenheid te stellen via Schiphol te vliegen.”

Vluchten van KLM naar Brussel zijn van vijf naar twee vluchten gegaan vanwege slottoekenning. Het is de wens van KLM zo snel mogelijk volledig terug te keren zodra we toestemming daarvoor krijgen van Brussels Airport.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen