Wilders vindt verzoek Rutte aan Geer en Goor gênant

Foto: RTLGeert Wilders heeft donderdagavond met stijgende verbazing gekeken naar het optreden van Mark Rutte in de eerste aflevering van de RTL 4-reeks Geer & Goor: Zoeken Een Hobby. Dat laat hij blijken in Kamervragen aan de minister-president. De tv-reeks van Gerard Joling en Gordon opende in het Torentje van Rutte, die hen met klem vroeg om hun werk voor de ouderen in Nederland voort te zetten. “Bent u echt bereid iets voor eenzame ouderen te doen?“, vraagt Wilders zich af.

Wilders vindt het gênant dat hij Geer en Goor inschakelt om iets te doen voor de bejaarden in ons land. “Schaamt u zich niet kapot dat u, als minister-president van Nederland, een verzoek doet om iets te doen voor eenzame ouderen, terwijl door uw eigen beleid de ouderenzorg helemaal kapotbezuinigd is?“, vraagt hij aan de premier.

Het optreden van Rutte is lekker hypocriet, vindt de leider van de PVV. “Bent u bekend met het feit dat uw eigen partij, de VVD, niet alleen het budget voor de huishoudelijke hulp wil halveren maar helemaal wil schrappen en ouderen daardoor alleen maar méér vereenzamen, vervuilen en verpieteren?

Rutte kan veel meer doen aan eenzaamheid onder bejaarden dan Geer en Goor kunnen, aldus Wilders. “Bent u bereid de verzorgingshuizen te heropenen zodat beginnend dementerende hoogbejaarden niet meer eenzaam en alleen thuis hoeven te blijven wonen? Zo nee, waarom niet? Wat zegt dit over uw oproep?

Bent u bereid de bezuiniging op de huishoudelijke hulp terug te draaien zodat hoogbejaarden niet eenzaam en alleen hoeven te verpieteren ? Zo nee, waarom niet? Wat zegt dit over uw oproep?

Het programma van Geer en Goor trok donderdag maar liefst 1,8 miljoen kijkers naar RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen