Martijn Krabbé diep door het stof: ‘Fout gemaakt’

Geplaatst op vr 29 apr 2016 om 14:25

Martijn Krabbé gaat diep door het stof na de felle kritiek van Sea Shepherd op een aflevering van zijn tv-programma Herman & Martijn: Op De Proef Gesteld. Dat is te zien op Twitter. Sea Shepherd vindt het belachelijk dat Krabbé in het programma een stukje walvis heeft gegeten. “Laat ik duidelijk zijn: ik heb een fout gemaakt. We hebben gepoogd in beeld te brengen hoe men daar leeft. Dat deden we zonder de abjecte slachting van de griend vissen in beeld te brengen“, reageert de RTL 4-presentator.

Hij had kritischer moeten zijn tijdens zijn bezoek aan de Faeröer-eilanden, aldus Krabbé. “We gaven niet duidelijk aan dat zoiets wat ons betreft niet kan. We hebben kritische vragen gesteld maar onvoldoende; en geen duidelijk standpunt ingenomen. Zelfs verwarring gezaaid door een hapje van die vis te eten. Dat was niet goed.”

Krabbé heeft spijt. “Door de heftige – vaak terechte – reacties op de uitzending is me duidelijk geworden dat je over een onderwerp als dit glashelder moet zijn. Dat heb ik nagelaten en dat zal me niet nog een keer gebeuren.”

Ik hoop dat iedereen wil aannemen dat ik deze gruwelijke praktijken volstrekt afkeur en er op geen enkele wijze begrip voor heb willen opbrengen. Het was een stevige les in communicatie.”
14 Reacties op “Martijn Krabbé diep door het stof: ‘Fout gemaakt’”


 1. Marcel

  Mooi verwoord. En nu door en klaar er mee.

 2. gtstfites

  Wat een gezanik om zo’n klote visje. Het recht van de sterkste, zo werkt dat in de natuur. De mens is de enige die daar over gaat janken, iig de boomknuffel types. Laat de natuur de natuur en eet een vis, een walvis of voor mijn part een walrus. Niet morrelen aan de natuur maar eten!

 3. gtstfites

  Zie je het al voor je dat guppy’s in de bres springen voor panda’s? Alleen de mens is zo gestoord van boven. sommige beesten sterven uit door hunzelf. Panda’s gaan niet voortplanten. Moet je ook niet dom opkijken als je uitsterft.

 4. Twan

  Ach ze kunnen zich beter druk maken om landen die het voor de lol doen.

 5. Anoniem

  Deze idioot weet niet eens dat een walvis geen vis is.

 6. Ray

  Een Amerikaan vroeg aan Herman hoe het met hem ging waarop Herman op z’n van Gaals antwoordde ‘it goes’.

 7. Michie_

  De mens heeft het eco systeem zo ontzettend verkloot dat het recht van de sterkste nergens meer opslaat.

 8. flupke

  Apology accepted. Kan een Frits Wester nog wat van leren. Meestal is het moedig en positief voor je imago als je gewoon eerlijk bent en sorry zegt. Het is net het echte leven …

 9. Kirth Gersen

  Jammer, ook Krabbé bukt voor de zeikers en politiek correcte zeiknazi’s. O h nee, een stukje walivs geprofed, the horror, the horror. In NL maken we 100-duizenden dieren per dag af. En so what.

 10. Nick Jelgerma

  Respect, zo doe je dat

 11. PvPuffelen

  Blijven twee patsers .

 12. Yoshi

  zou zijn ex Amanda blij mee zijn die een aantal maanden met greenpeace mee vaarde. Reden genoeg voor haar om hem financieel uit te kleden.

 13. Flits Bom

  Zou die dikke ook aan de coke zitten?

 14. Bye

  Dat hele programma is een kopie van Chefs gone wild, tot het proeven van het walvisvlees toe…alleen nam de Chef de moeite om er kritische vragen bij te stellen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.