Martijn Krabbé diep door het stof: ‘Fout gemaakt’

Martijn Krabbé gaat diep door het stof na de felle kritiek van Sea Shepherd op een aflevering van zijn tv-programma Herman & Martijn: Op De Proef Gesteld. Dat is te zien op Twitter. Sea Shepherd vindt het belachelijk dat Krabbé in het programma een stukje walvis heeft gegeten. “Laat ik duidelijk zijn: ik heb een fout gemaakt. We hebben gepoogd in beeld te brengen hoe men daar leeft. Dat deden we zonder de abjecte slachting van de griend vissen in beeld te brengen“, reageert de RTL 4-presentator.

Hij had kritischer moeten zijn tijdens zijn bezoek aan de Faeröer-eilanden, aldus Krabbé. “We gaven niet duidelijk aan dat zoiets wat ons betreft niet kan. We hebben kritische vragen gesteld maar onvoldoende; en geen duidelijk standpunt ingenomen. Zelfs verwarring gezaaid door een hapje van die vis te eten. Dat was niet goed.”

Krabbé heeft spijt. “Door de heftige – vaak terechte – reacties op de uitzending is me duidelijk geworden dat je over een onderwerp als dit glashelder moet zijn. Dat heb ik nagelaten en dat zal me niet nog een keer gebeuren.”

Ik hoop dat iedereen wil aannemen dat ik deze gruwelijke praktijken volstrekt afkeur en er op geen enkele wijze begrip voor heb willen opbrengen. Het was een stevige les in communicatie.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen