Sea Shepherd haalt keihard uit naar Martijn Krabbé

Sea Shepherd Nederland-directeur Geert Vons is buitengewoon teleurgesteld in RTL 4-presentator Martijn Krabbé, die hij persoonlijk kent. Dat zegt hij tegen NU.nl. Herman den Blijker en Krabbé aten dinsdag walvis (niet op de foto) in de seizoensopener van hun RTL 4-programma Op De Proef Gesteld. “Het is onacceptabel dat iemand uit Nederland, die verbonden is aan de Postcode Loterij en affiniteit heeft met Sea Shepherd, dit op televisie proeft en zegt dat het lekker is“, zegt Vons.

Sea Shepherd, dat de jacht op walvissen wereldwijd hindert, wordt sinds 2007 gesteund door de Postcode Loterij. Krabbé nam namens de loterij ooit een videoboodschap op voor Sea Shepherd en voer zelfs mee op een boot van de walvisbeschermers.

Volgens Krabbé at hij het stuk walvisvlees, omdat hij het kreeg aangeboden tijdens opnames op de Faeröer Eilanden. Vons: “Hij had gewoon kunnen weigeren en zeggen: ‘Dank voor het aanbod.’ Hij had beter moeten weten.”

Het jagen op walvissen en het eten van walvisvlees in Europa is verboden. “Faeröer is een autonome gemeenschap binnen het koninkrijk van Denemarken en vormt in die wetgeving een uitzondering.

Krabbé is puur uit op hoge kijkcijfers, denkt Vons. “Het is controversieel om het vlees te eten, iedereen heeft het erover. Het is hem gelukt. Maar ik weet niet of hij zich realiseert dat dit zijn imago aantast.

Vons wil zo snel mogelijk opheldering van Krabbé. “Wij zijn zo druk bezig en wat doe jij? Als populaire Nederlander ga jij daarnaar toe en zegt dat het lekker is, dan zakt mijn broek af. Ik ken Martijn persoonlijk en ga hem bellen zodra hij weer in Nederland is.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen