Sea Shepherd haalt keihard uit naar Martijn Krabbé

Geplaatst op wo 20 apr 2016 om 10:19

Sea Shepherd Nederland-directeur Geert Vons is buitengewoon teleurgesteld in RTL 4-presentator Martijn Krabbé, die hij persoonlijk kent. Dat zegt hij tegen NU.nl. Herman den Blijker en Krabbé aten dinsdag walvis (niet op de foto) in de seizoensopener van hun RTL 4-programma Op De Proef Gesteld. “Het is onacceptabel dat iemand uit Nederland, die verbonden is aan de Postcode Loterij en affiniteit heeft met Sea Shepherd, dit op televisie proeft en zegt dat het lekker is“, zegt Vons.

Sea Shepherd, dat de jacht op walvissen wereldwijd hindert, wordt sinds 2007 gesteund door de Postcode Loterij. Krabbé nam namens de loterij ooit een videoboodschap op voor Sea Shepherd en voer zelfs mee op een boot van de walvisbeschermers.

Volgens Krabbé at hij het stuk walvisvlees, omdat hij het kreeg aangeboden tijdens opnames op de Faeröer Eilanden. Vons: “Hij had gewoon kunnen weigeren en zeggen: ‘Dank voor het aanbod.’ Hij had beter moeten weten.”

Het jagen op walvissen en het eten van walvisvlees in Europa is verboden. “Faeröer is een autonome gemeenschap binnen het koninkrijk van Denemarken en vormt in die wetgeving een uitzondering.

Krabbé is puur uit op hoge kijkcijfers, denkt Vons. “Het is controversieel om het vlees te eten, iedereen heeft het erover. Het is hem gelukt. Maar ik weet niet of hij zich realiseert dat dit zijn imago aantast.

Vons wil zo snel mogelijk opheldering van Krabbé. “Wij zijn zo druk bezig en wat doe jij? Als populaire Nederlander ga jij daarnaar toe en zegt dat het lekker is, dan zakt mijn broek af. Ik ken Martijn persoonlijk en ga hem bellen zodra hij weer in Nederland is.
26 Reacties op “Sea Shepherd haalt keihard uit naar Martijn Krabbé”


 1. Nr

  “Krabbé is puur uit op hoge kijkcijfers, denkt Vons.”

  Daar ben ik gestopt met lezen. Types die dit soort nonsens debiteren zijn niet serieus te nemen. Go, Martijn!

 2. Anoniem

  Die 2 zien er gezond uit zeg.

 3. PvPuffelen

  Eerder zei Martijn Krabbé al dat hij verstand had van muziek , dat hij nu in een bootje gaat zitten met een dikke kok is heel vreemd , rare TV is dit !

 4. A.Zijn

  Begrijp ik het nu goed dat Martijn een hap uit Herman den Blijker heeft genomen?

 5. Anoniem

  Die Hippies moeten niet zo zeiken.

 6. Trui

  Twee dikke tokkies , bah..

 7. Daily

  HULDE aan Sea Shepherd. Aanpakken de geldwolven, kijkcijfers ziek zijn het, zowel Martijn en die dikkerd RTL moet naar de rechter worden gesleept, criminelen zijn het.

 8. Anoniem

  Ach hou toch op… genoeg landen waar je legaal walvis vlees kan krijgen. Stelletje linkse boomknuffelaars.

 9. Marcel

  Eens met Sea Shepard in deze, maar wat was het voor de rest een puike eerste aflevering. Erg gelachen.

 10. Anoniem

  @ Marcel

  Jij lijkt wel een beetje op een walvis.

 11. Marcel

  Oh ja? Oh…moahahahahaha, wat een humor heb je…

 12. Mishi

  Lol, eens met Marcel 11:15. Veel triester kan het niet qua pestreacties. Doe eens beter je best, verdomme!

 13. the pat

  zo zie je maar weer dat het om geld draait als het hoofd ben bij de Postcode Loterij. je ziet dat het geen reet interesseert in de natuur hahah..

 14. pepe

  walvis is een beschermde diersoort behalve in japan en de faroer eilianden (doen ze ieder jaar een massale dolfijnenslachting heerlijk joh google eens op internet)

  ik vind dan dat je als BNer die zich verbonden heeft aan natuurorganisaties het niet kan maken omdat in kader van je kijkcijfers te gaan eten

  dat is hypocriet

  net zoals prins Bernard die het WNF opricht en vervolgens op olifantenjacht gaat

 15. Kaaskijker

  Snap de boosheid wel! Het gaat met veel walvissoorten zo verschrikkelijk slecht. Wie kent nog de noordkaper?

 16. Cayenne

  Sea Shepherd heeft gewoon een punt, zo simpel is het. Een niet doordachte actie van Martijn Krabbé.

 17. Martijn rules. Mjamjam lekker walvis.

  @Cayenne

  Niet doordacht, zeg jij. Dan heeft Sea Shepherd dus geen punt als ze zeggen “Krabbé is puur uit op hoge kijkcijfers”.

 18. Walter

  TOPSHOW …. en laat die geitewollensokkenfiguren lekker hun mond houden.
  Dit programma gaat nou eenmaal over dingen eten die je normaal niet zou eten.

  @Trui , jaloers op wat zij WEL gepresteerd hebben en jij alleen maar achter je schermpje aan het schelden bent?

  (ja kom maar met die reacties)

 19. gtstfites

  Ik heb een cayenne pepertje in me reet.

 20. Anya

  Ha, ha, ho, ho! Wat grappig! Wat voor een programma is dit? Twee Vetzakken die de wereld rondreizen om zich vol te vreten, zonder er bij stil te staan op welke gruwelijke manier deze dieren zijn afgeslacht! Oh, laten we lachend, gierend en brullend maar ns wat walvisvlees gaan eten op de Faroe Eilanden! Enig idee op welke gruwelijke manier deze dieren zijn afgeslacht? Te Walgelijk Voor Woorden! https://www.piepvandaag.nl/grienden-afgeslacht-faeroer-eilanden/

 21. J

  Het werd hem aangeboden, tjezus….

  Dus als Krabbé in Thailand een minderjarig meisje aangeboden krijgt, dan pakt hij haar ook? Het wordt hem immers aangeboden…

 22. Niek

  Ik vind het op zich niet sterk van Krabbe en de programmamakers dat ze walvis hebben gegeten. Vind alleen de stelling: ze doen het voor de kijkcijfers, een beetje onzin. Denk eerlijk gezegd niet dat ze toen ze deze walvis aten dachten, dit gaat de kijkcijfers goed doen.

 23. Edwin

  Dat deze bekende personen deze walgelijke slachtingen zo aanmoedigen dat is van een zeer bedenkelijk niveau en ik zap die 2 over het paard getilde, (al gaat dat bij die kok lastig) mensen weg.
  Het heeft ook totaal niets te maken met links of geitenwollensokken. Als je wat fatsoen in je donder hebt dan keur je die massale slachtingen af. Ik roep ook niet dat een bier drinkende BBQer een rechtse Tokkie is? Dat is een beeld schetsen wat er niet toe doet. Ik vind dat de mens op deze bol de taak heeft met respect om te gaan met alles wat hier leeft en als men zulke dingen gaat verheerlijken dan ben je verkeerd bezig.

 24. Hans

  Fijn dat als je iemand persoonlijk kent je dit dan wel met heel Nederland gaat delen.

 25. b

  Tot ziens Krabbe

 26. Anoniem

  weer een subsidie slokop die commentaar heeft maar nog nooit zijn eigen geld heeft verdiend altijd met zijn klouwen open staan anders heeft hij niet te freten

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.