Lucille Werner vindt Lingo geen bejaardenshow

Geplaatst op vr 29 apr 2016 om 15:01

Lucille Werner maakte donderdagavond laat in Shownieuws bekend dat ze aan de slag gaat voor SBS 6, maar de geruchten gingen al een tijdje. Net als de geruchten dat SBS 6 haar spelshow Lingo nieuw leven in gaat blazen. Dat gerucht leidde tot kritiek: SBS 6 zou met het binnenhalen Lingo officieel de commerciële Omroep MAX worden, klonk het. Onzin, zegt Werner in De Telegraaf. “Dat is toch ook een stuk beeldvorming hoor. Lingo was erg populair onder studenten, die deden vaak mee.

NPO 2 stopte met Lingo omdat er te weinig mensen keken. “Lingo trok pas minder kijkers nadat het na 25 jaar van het eerste net verdween, vanwege de verhuizing van De wereld draait door“, legt Werner uit.

Vervolgens hebben we op NPO 2 niet de doelen gehaald die we ons hadden gesteld. Tja, als de snackbar om de hoek naar drie straten verderop verhuist, ga je misschien ook eerder naar de Chinees die dichterbij is.

SBS 6 heeft alleen bekendgemaakt dat Werner de nieuwe presentatrice wordt van Mijn Laatste Keer, maar over de terugkeer van Lingo is niets gezegd. Werner: “We zijn daarover in gesprek, maar ik kan op die vraag nog geen definitief antwoord geven.”

Het balletje, om maar even in de terminologie te blijven, kan naar links of naar rechts rollen. We zitten echt nog in de oriënterende fase.

Werner heeft zin in SBS 6. “Ik heb nu al gemerkt dat er veel optimisme is, want SBS zit weer in de lift. Er gaan een hoop dingen goed, kijk bijvoorbeeld naar Frank Visser en Undercover in Nederland.”

En ja, er mislukt ook wel eens iets, maar dat heb je overal. Het is een gepassioneerde club mensen waar ik me erg bij thuis voel.”
18 Reacties op “Lucille Werner vindt Lingo geen bejaardenshow”


 1. Sinterklaas

  Bingo, Lingo… it’s all about bejaarden

 2. Robert

  SBS zit weer in de lift? Naar beneden toe ja.

 3. Anoniem

  Jaaaaaa hoor en reactie is gelijk weer een trap. Begint door de mand te vallen die ingehuurde ant sbs reaguurders

 4. Calvin

  Undercover in Nederland doet het al heel lang goed. Als ze zulke programma’s op dinsdag en donderdag zouden uitzenden, zou het al veel beter gaan met SBS6.

 5. @ANONYMOUS 1

  Ja wij zijn het land van hokjes en etiketten opplakken
  en volop voor oordelen ,en zijn uniek in de wereld!
  en als Lingo weer op een goede tijd terugkomt op SBS6
  Mits de reclame blokken in de break niet langer dan 3 minuten duurt,
  liever iets langer er voor en na het programma, Dan heeft RTL het nakijken
  SBS IS DE LAATSTE TIJD GOED BEZIG, MAAR TE LANGE RECLAMEBLOKKEN KAN DE ZENDER OOK SCHADEN

 6. @ANONYMOUS 1

  @16 14 Wat had je anders verwacht kijk er allang niet meer van op
  de meeste regeerders zijn pro RTL en zij vinden wat RTL uitzend maakt en doet altijd goed ! Ook al is SBS6 in vele opzichten beter in zijn programma keuze

 7. Nick Jelgerma

  Studenten en ouderen = beide commercieel niet interessant

 8. @ANONYMOUS 1

  bijstandtrekkers ook niet , en dat is de grootste doelgroep van RTL 4

 9. Laurens

  Lingo zal vast terugkeren.
  Waarschijnlijk om 19.00 uur? Of stoppen ze met Utopia en komt dit op het tijdstip? Utopia zal na de zomer nog meer inzakken, waardoor het niet meer rendabel is!

  17.00 – 17.15 Update HvN en Shownieuws
  17.15 – 18.15 Huizenjacht / Masterchef
  18.15 – 18.35 Hart van Nederland
  18.35 – 19.00 Shownieuws
  19.00 – 19.30 Lingo
  19.30 – 20.00 Utopia / Brede soap
  20.00 – 20.30 Trauma Centrum

 10. Medianieuws

  Wallander is back tonight

 11. He

  https://derotsmedia.com/2016/04/05/exclusieve-premiere-wallander-seizoen-4-op-fox/

 12. albert

  Utopia Stopt!

 13. Marcel

  Nee.

 14. Freddie

  SBS goed bezig en in de lift? Ik zie nog steeds weinig vooruitgang! LINGO, dat is geweest. Het was populair maar soms is iets klaar en ik heb oprecht niet het idee dat de boodschappers massaal LINGO gaan kijken. Als het een doorstart moest maken diende het naar MAX te gaan, maar die zagen er ook geen heil in.

 15. anonymous 6

  Ze doen maar bij SBS, het wordt toch nooit zoals ze willen.
  SBS moet fuseren met RTL.

 16. Wallander

  https://derotsmedia.com/2016/04/05/exclusieve-premiere-wallander-seizoen-4-op-fox/

 17. Rogier, Amsterdam

  Lucille Werner mag Lingo dan niet als een bejaardenshow zien; het trekt wel een oud publiek. Ik begrijp dat zwalkende beleid van SBS 6 niet zo goed. Het lijkt wel of ze hun doelgroep niet duidelijk voor ogen hebben. Met hun drama richten ze zich vooral op vrouwen, met voetbal weer op mannen, met programma’s als Lingo en het Wie Van De Drie-achtige spelletje Vreemde Eend op ouderen, terwijl ze zich volgens mij toch richten op de voor adverteerders belangrijke doelgroep Boodschappers (20 – 49 jaar). Dat is toch les 1; wie wil je bereiken met je product/programma’s? Nu schiet het alle kanten op.

 18. elles

  En stop utopia dan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.