Lucille Werner vindt Lingo geen bejaardenshow

Lucille Werner maakte donderdagavond laat in Shownieuws bekend dat ze aan de slag gaat voor SBS 6, maar de geruchten gingen al een tijdje. Net als de geruchten dat SBS 6 haar spelshow Lingo nieuw leven in gaat blazen. Dat gerucht leidde tot kritiek: SBS 6 zou met het binnenhalen Lingo officieel de commerciële Omroep MAX worden, klonk het. Onzin, zegt Werner in De Telegraaf. “Dat is toch ook een stuk beeldvorming hoor. Lingo was erg populair onder studenten, die deden vaak mee.

NPO 2 stopte met Lingo omdat er te weinig mensen keken. “Lingo trok pas minder kijkers nadat het na 25 jaar van het eerste net verdween, vanwege de verhuizing van De wereld draait door“, legt Werner uit.

Vervolgens hebben we op NPO 2 niet de doelen gehaald die we ons hadden gesteld. Tja, als de snackbar om de hoek naar drie straten verderop verhuist, ga je misschien ook eerder naar de Chinees die dichterbij is.

SBS 6 heeft alleen bekendgemaakt dat Werner de nieuwe presentatrice wordt van Mijn Laatste Keer, maar over de terugkeer van Lingo is niets gezegd. Werner: “We zijn daarover in gesprek, maar ik kan op die vraag nog geen definitief antwoord geven.”

Het balletje, om maar even in de terminologie te blijven, kan naar links of naar rechts rollen. We zitten echt nog in de oriënterende fase.

Werner heeft zin in SBS 6. “Ik heb nu al gemerkt dat er veel optimisme is, want SBS zit weer in de lift. Er gaan een hoop dingen goed, kijk bijvoorbeeld naar Frank Visser en Undercover in Nederland.”

En ja, er mislukt ook wel eens iets, maar dat heb je overal. Het is een gepassioneerde club mensen waar ik me erg bij thuis voel.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen