Kritiek op ‘saaie’ boekenuitzending DWDD

De kijkcijfers van De Wereld Draait Door storten ieder jaar in als Adriaan van Dis de uitzending overneemt met gepraat over boeken en ook vrijdagavond waren de kijkcijfers lager dan normaal omdat het boek centraal stond. Een uur lang ging het bij Matthijs van Nieuwkerk over de verkiezing van het Belangrijkste Boek van Nederland. Op internet deden kijkers massaal hun beklag over de ‘saaie’ uitzending. “Eens kijken wie er het eerste wegdommelt bij DWDD…“, twitterde 538-dj Coen Swijnenberg.

NOS-presentator Jeroen Stomphorst had een revanche verwacht na de mislukte Prince-uitzending van donderdag. “Ik hoopte op een knetterende revanche maar helaas… Wel een uur over boeken, geen lekkere vrijdagavondshow.

Veel kijkers vragen zich op Twitter af waarom De Wereld Draait Door niet een uur lang in het teken stond van Prince, omdat het geïmproviseerde eerbetoon in de uitzending van de avond ervoor behoorlijk was mislukt.

Is dit alles wat jullie na 24 uur kunnen verzinnen? Goedkoop hoor, over tenenkrommend gesproken”, klaagde Hans. En Luc: “Raar dat het over boeken gaat in plaats van overlijden van Prince. Bij David Bowie gebeurde het wel. Zeer vreemd.

En Jeroen: “Begrijp ik nu dat de hele uitzending van DWDD niet over Prince gaat?! Het is een gotspe. Gemiste kans na blunder gisteren.

Verder vonden de meeste kijkers het vooral bloedsaai. “DWDD slaat volledig de plank mis.. Wat vreselijk saai“, zei de één. En een ander: “Als je op zondagochtend wel eens naar Vrije Geluiden kijkt van de VPRO dan weet je hoe ik me nu voel!
Geen touw aan vast te knopen!

Kijkers vonden het komisch dat Lucky TV, de komische slotrubriek van DWDD, de verkiezing van het Belangrijkste Boek van Nederland na de uitzending compleet belachelijk maakte.

Hanna: “Hahaha Lucky TV schetst treffend de status quo van DWDD wat mij betreft…!

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen