Kamerlid Kuzu waarschuwt: ‘Lucky TV, ga niet te ver!’

Kamerlid Tunahan Kuzu, leider van de nieuwe partij DENK, vindt de aanhouding van de Nederlandse columniste Ebru Umar in Turkije een voorbeeld voor Nederland. Hij vindt dat we hier te vrij zijn om te zeggen wat we willen. Dat liet hij dinsdagavond blijken in Nieuwsuur. Lucky TV mag van Kuzu nog wel. “Maar als het nou zo is dat we ook met Lucky TV zo ver zouden gaan dat we onze koning een ‘geitenneuker’ zouden noemen, dan zou ik als eerste opstaan om te zeggen: ‘Hé, dat vind ik niet goed.’

Zo lang Lucky TV, de satirische slotrubriek van De Wereld Draait Door, niet gaat beledigen, mag het wat Kuzu betreft blijven bestaan. “Je mag grappen maken“, zegt hij.

Kuzu keek er naar eigen zeggen niet zo raar van op dat Umar werd opgepakt in Turkije voor beledigende tweets over de Turkse president Erdogan. “Op het moment dat mijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima een pedofiel, een geitenneuker of een kindhoer genoemd zouden worden, dan zou ik dat ook vreselijk vinden. Dan zou ik dat veroordelen.

Lucky TV-maker Sander van de Pavert mag die grens van Kuzu dan ook niet overtreden. “Daarin sta ik trouwens niet alleen. Vorig jaar is er nog een onderzoek uitgevoerd, waarbij 55 procent van de Nederlanders aangaf het beledigen van het staatshoofd niet goed te vinden.”

Lees ook: Kamerlid Kuzu wil meer islam op NPO 1, 2 en 3 (gisteren)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen