Jan Uriot: ‘SBS 6 trekt stekker uit Irene Moors-show’

Foto: RTLPrivé-sterreporter Jan Uriot verwacht dat SBS 6 het Irene Moors-programma De Vreemde Eend na drie afleveringen van de buis haalt. Dat heeft hij gezegd op Privé TV. De Vreemde Eend begon met 660.000 kijkers, zakte afgelopen weekend in naar 389.000 kijkers en is komend weekend voor de derde keer te zien. “Ik denk dat aan het eind van de week of volgende week bekend wordt gemaakt dat De Vreemde Eend stopt. Dat zit er gewoon aan te komen“, aldus de showjournalist.

Uriot heeft er een hard hoofd in. “De grote vraag is: haalt Irene Moors het einde van de week of niet? Het is moeilijk hoor bij SBS 6. Als je een programma hebt wat niet scoort, gaat het er af. Dat hebben we ook gezien met Mindmasters, De Afvallers XXL en de zaterdagavondshow met Marc-Marie Huijbregts en Beau van Erven Dorens. Na drie afleveringen kun je het vergeten bij de commerciële omroepen.”

Volgens Uriot liggen de ingestorte kijkcijfers niet aan de concurrentie, maar aan het programma. Anders waren er niet zo veel mensen afgehaakt, meent hij. “Die lusten het niet, want anders halveert het programma niet. Dat ga je niet meer optrekken in een week.”

De Privé-ster denkt dat een zaterdagavondshow helemaal niets voor Moors is. “Ze heeft een grote gunfactor, maar ik denk dat ze geen spelletjes meer moet gaan presenteren. We hebben het bij RTL gezien bij Zeesterren: dat was ook al geen succes. En dit ook niet.”

Geef die vrouw gewoon een talkshow. Ze kan babbelen als geen ander. Ze heeft charme en een persoonlijkheid. Dat komt meer tot uiting in een talkshow dan in een spelletje. Laat dat lekker over aan anderen die dat beter kunnen.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen