Irene Moors reageert op ingestorte kijkcijfers

Geplaatst op di 12 apr 2016 om 15:30

Foto: Studio KastermansIrene Moors heeft vanochtend op Radio 538 gereageerd op het instorten van de kijkcijfers van haar eerste SBS 6-show De Vreemde Eend. De presentatrice vindt het ‘een gekke week’, maar ligt niet slapeloos in bed. Dat heeft ze gezegd op de zender. De Vreemde Eend begon met 660.000 kijkers en 11 procent marktaandeel, maar zakte zaterdag in tot 389.000 kijkers en 6 procent aandeel. “Ik ga er heel goed mee om. Ik lig er echt niet van wakker. We hopen in elk geval dat er zaterdag meer mensen gaan kijken.

Edwin Evers belde Moors omdat ze zich inzet voor orgaandonatie, maar uiteraard ontkwam ze ook niet aan wat vragen over haar dramatische kijkcijfers op SBS 6. “Het gaat heel goed. Ja, hoor. Het is een gekke week. De mensen zijn druk met me naar aanleiding van alle tv-perikelen, maar het gaat hartstikke goed.

Moors riep de luisteraars van Radio 538 op om haar programma alsnog een kans te geven. “Ik ben nu toch op de radio, dus zou graag het volk oproepen om zaterdag toch vooral te kijken naar De Vreemde Eend. Het wordt weer een ontzettend leuk programma met de nieuwsmeisjes van WNL. Het is echt een hoogtepunt.

De Vreemde Eend is door de lage kijkcijfers en slechte tv-recensies negatief in het nieuws. “Er is zo veel over gesproken, maar ook door mensen die het nog niet gezien hebben. Ik hoop dat heel veel mensen ondanks al het nieuws lekker gaan kijken naar een gewoon gezellig spelprogramma.”

Weet je wat het is? Het is gewoon een heel leuk gezellig spelprogramma. Er is een nieuwe avond op SBS 6, de amusementsavond. Die bestaat nu drie weken. Ik denk dat heel veel mensen het nog niet weten te vinden. Maar het is meteen een hele toestand.”

Als De Vreemde Eend niet in de lift omhoog gaat, is Moors’ eerste programma voor SBS 6 een grote flop. Ze hoopt dan ook op stijgende kijkcijfers. “Als dat niet gebeurt, dan moeten we nog kritischer zijn met de dingen die gemaakt gaan worden op zaterdagavond bij SBS 6.”

“Het is een moeilijke avond, dus je moet met iets komen waar iedereen warm voor loopt. Wij dachten dat dit een heel gezellig programma voor was.”
26 Reacties op “Irene Moors reageert op ingestorte kijkcijfers”


 1. Harrie

  Een laatste noodkreet van moeke Moors…

 2. Vincent

  Nee…we kijken niet…

 3. Rogier, Amsterdam

  Het komt niet goed meer met dit programma, omdat het gewoon niet goed gemaakt is. Veel te rommelig en gejaagd. Maar dat is Irene Moors niet aan te rekenen.

 4. John

  Ik blijf kijken, Jammer dat geen miljoen publiek trekt maar het blijft het leukste voor de zaterdag avond, maar we hebben ook nog geen kinderen als je kids hebt kan mij voorstellen dat HGT toch wint

 5. Ikke

  En weer een bericht over miss Moors, volgens mij zijn ze hier verliefd op haar bij m c

 6. Erik

  Kijk never nooit SBS!!

 7. Bart

  “Ik denk dat heel veel mensen het nog niet weten te vinden”
  Nou nee, het is gewoon een flutprogramma. Reclame genoeg gemaakt voor je programmaatje en je overstap..

 8. Linda

  MC nu weten we het wel….kom met anders nieuws….

 9. PvPuffelen

  Als de kijkcijfers erbarmelijk zijn gaan we het gewoon over marktaandeel hebben , wat een kansloos verhaal van tobber Irene !!!

 10. Insider

  Het is gewoon een goedkoop programma, niks nieuws. Samenraapsel van andere programma’s, en Irene is niks zonder Carlo.

 11. Anouk

  “We hopen in elk geval dat er zaterdag meer mensen gaan kijken”….
  Nou dat kun je dus wel vergeten. Jammer, had Irene een beter en mooier TV-pensioen gegund. Nu wordt t een geploeter met nieuwe probeer – formatjes, proefballonnen, quizjes, gekke spelprogramma’s etc, etc…. Als haar contract is afgelopen horen we niks meer.

 12. Bonnie Kreukhoven

  Ik heb geen mening want heb het nog niet gezien. En met mij velen haha.

 13. Anoniem

  “Kwaak, kwaak, kwaak”, aldus Ireend Moors.
  Verschrikkelijk.

 14. Er ist wieder da.

  Face it Irene, je bent de zwakste schakel. Tot ziens…

 15. Vratislav

  Waarom zend SBS6 vanavond City-PSG (twee poenploegen) uit, en niet Real Madrid-Wolfsburg? Of wil SBS6 zijn voorkeur voor FC Barcelona nog duidelijker uitspreken?

 16. mark

  Jammer dat SBS weer de verkeerde wedstrijd kiest, wat een bagger zender.

 17. Noëlla

  Pijnlijk.

 18. Tiess

  @Vratislav en mark: City-PSG is met de 2-2 van vorige week toch minstens zo spannend als de 2-0 van Wolfsburg tegen Real Madrid? Ik vind de keuze dus niet heel vreemd, aangezien ze de heenwedstrijd vorige week ook hebben uitgezonden. Toch ben ik ook erg benieuwd naar Real, dus is het schakelprogramma van Ziggo Sport Totaal vanavond een goede oplossing!

 19. FOX Mulder

  Misschien iets met Smurfen doen?

 20. BRAAK

  Ook weer jatwerk, Wie van de drie, uit vroeger jaren, gewoon gepikt.

 21. mark

  @Tiess.

  Real Madrid dat misschien uitgeschakeld wordt is een sensatie, zoiets moet je gewoon uitzenden.

 22. Anoniem

  Irene is straks op tv Moorsdood .Treurig einde van een mooie loopbaan. SBS is het Las Vegas voor tv-sterren.

 23. J

  Van Jochen horen we ook vrij weinig meer bij SBS6. Hij lijkt vooral voor Lachen om Homevideo’s en Bonje met de Buren nog daar te zitten.
  Waarom geen nieuw seizoen Kitch Of Kassa, dat deed het beter dan vele andere titels nu bij SBS6.

 24. Anoniem

  @J Ja inderdaad weer raar dat ze dat niet terug hebben gebracht.

 25. BRAAK

  Moorsdood LOL

 26. kristina

  Soms zit het mee, soms zit het tegen….verkeerde keus gemaakt….show zit slecht in elkaar but who cares…?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.