Irene Moors reageert op ingestorte kijkcijfers

Foto: Studio KastermansIrene Moors heeft vanochtend op Radio 538 gereageerd op het instorten van de kijkcijfers van haar eerste SBS 6-show De Vreemde Eend. De presentatrice vindt het ‘een gekke week’, maar ligt niet slapeloos in bed. Dat heeft ze gezegd op de zender. De Vreemde Eend begon met 660.000 kijkers en 11 procent marktaandeel, maar zakte zaterdag in tot 389.000 kijkers en 6 procent aandeel. “Ik ga er heel goed mee om. Ik lig er echt niet van wakker. We hopen in elk geval dat er zaterdag meer mensen gaan kijken.

Edwin Evers belde Moors omdat ze zich inzet voor orgaandonatie, maar uiteraard ontkwam ze ook niet aan wat vragen over haar dramatische kijkcijfers op SBS 6. “Het gaat heel goed. Ja, hoor. Het is een gekke week. De mensen zijn druk met me naar aanleiding van alle tv-perikelen, maar het gaat hartstikke goed.

Moors riep de luisteraars van Radio 538 op om haar programma alsnog een kans te geven. “Ik ben nu toch op de radio, dus zou graag het volk oproepen om zaterdag toch vooral te kijken naar De Vreemde Eend. Het wordt weer een ontzettend leuk programma met de nieuwsmeisjes van WNL. Het is echt een hoogtepunt.

De Vreemde Eend is door de lage kijkcijfers en slechte tv-recensies negatief in het nieuws. “Er is zo veel over gesproken, maar ook door mensen die het nog niet gezien hebben. Ik hoop dat heel veel mensen ondanks al het nieuws lekker gaan kijken naar een gewoon gezellig spelprogramma.”

Weet je wat het is? Het is gewoon een heel leuk gezellig spelprogramma. Er is een nieuwe avond op SBS 6, de amusementsavond. Die bestaat nu drie weken. Ik denk dat heel veel mensen het nog niet weten te vinden. Maar het is meteen een hele toestand.”

Als De Vreemde Eend niet in de lift omhoog gaat, is Moors’ eerste programma voor SBS 6 een grote flop. Ze hoopt dan ook op stijgende kijkcijfers. “Als dat niet gebeurt, dan moeten we nog kritischer zijn met de dingen die gemaakt gaan worden op zaterdagavond bij SBS 6.”

“Het is een moeilijke avond, dus je moet met iets komen waar iedereen warm voor loopt. Wij dachten dat dit een heel gezellig programma voor was.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen