NPO 3 doopt zaterdagavond om tot Prince-avond

Vanwege het overlijden van Prince doopt NPO 3 zijn zaterdagavond vandaag om tot Prince-avond. Dat heeft het tv-station laten weten. De programmering staat vanaf 22.25 uur in het teken van Prince. “Één avond lang staan we op NPO 3 stil bij het overlijden van de grote muzikale held Prince. Dat doen we door eerst de concertfilm Sign ‘O’ The Times van zijne paarselijke hoogheid uit te zenden, direct gevolgd door de speelfilm Purple Rain, waarin hij zelf de hoofdrol op zich neemt“, aldus de NPO.

De film Sign ‘O’ The Times, om 22.25 uur op zender, moest een compilatie worden van de concerten in de Rotterdamse Ahoy op 26, 27 en 28 juni en van het concert in het Sportpaleis in Antwerpen op 29 juni 1987.

De opnames bleken achteraf, voor het grootste gedeelte, onbruikbaar en dus hebben Prince en zijn band de concerten nog eens dunnetjes overgespeeld in de legendarische Paisley Park Studios in Minessota. “Dat alles heeft geresulteerd in een bijzondere film.”

Om 23.55 uur volgt Purple Rain. “Officieel mogen we Purple Rain geen autobiografische film noemen, maar het moge duidelijk zijn dat Prince het idee achter deze film niet heel ver heeft hoeven zoeken.”

Hij speelt zelf de hoofdrol in een film die gaat over een muzikaal talent uit een gebroken gezin uit Minneapolis, Minnesota. “Klinkt bekend, niet? Lukt het hem om, ondanks de problemen thuis, door te breken met zijn band en tegelijkertijd zijn ware liefde te veroveren? Je komt er vanzelf achter.”

Vanwege deze aangepaste programmering zullen liefhebbers van Jett Rebel heel even geduld moeten hebben. De docu over het Haagse multitalent komt te vervallen. “Maar dat is geen reden om niet alsnog naar NPO 3 te gaan kijken. Er is namelijk niet al te veel fantasie voor nodig om te horen dat Jelte héél. erg. goed. naar Prince heeft geluisterd.”

Ook het derde deel van de muzikale documentaire-reeks Soundbreaking komt hierdoor te vervallen. “Of en wanneer beide vervallen programma’s alsnog worden uitgezonden is nog niet bekend.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen