Wendy van Dijk mengt zich in vluchtelingendebat

Geplaatst op ma 21 mrt 2016 om 12:30

Foto: TROSWendy van Dijk mengt zich in het vluchtelingendebat. De gelukkige RTL 4-presentatrice vindt het ongelooflijk dat sommige mensen spreken van gelukszoekers. Dat zegt ze vandaag in De Telegraaf. De vele mensen die asiel aanvragen in ons land zijn volgens Van Dijk absoluut geen asielzoekers. “Natuurlijk niet. Die mensen zoeken alles behalve geluk, ze zijn gewoon op de vlucht voor oorlog! Waarom dringt dat niet tot mensen door? Kijk naar je eigen situatie, naar je kinderen.

De mensen slaan niet voor de lol op de vlucht, weet Van Dijk. “Zou je zelf het risico nemen om met je kind in een bootje te klimmen en een levensgevaarlijke tocht te maken als je denkt dat er een andere optie is?

In de nieuwste editie van haar lachende mensen-blad staat Van Dijk uitgebreid stil bij vluchtelingen. “Ik vind het belangrijk om dat onder de aandacht te brengen in het magazine. We hebben voor dit nummer Johnny de Mol gevolgd, die een eigen stichting heeft opgezet om vluchtelingen op Lesbos te helpen.”

Hij dacht: ik kan wel weer het zoveelste feest gaan vieren op Ibiza, maar ik ga liever de handen uit de mouwen steken. Dat vind ik echt fantastisch.”

Het Telegraaf-interview met Van Dijk kunt u lezen via Blendle.
76 Reacties op “Wendy van Dijk mengt zich in vluchtelingendebat”


 1. Walter

  Haha, tuurlijk zijn niet alle vluchtelingen gelukzoekers. Maar waarom willen die mensen niet naar bijv. Macedonië, Slovenië, Litouwen, Polen etc.? Daar is het ook veilig voor hun. Maar in Nederland, Duitsland, Zweden hebben zeer meer mogelijkheden, meer geld, rechten (?) etc. Zijn deze landen dan te min?

  Misschien moet mevrouwtje Van Dijk dat meer eens uitleggen.

 2. Marcel

  Helemaal eens met Wendy, die toch een beetje links is. Niet verwacht eigenlijk. Of links voor de buhne, net als Erland…

 3. Oké

  @Walter, zo is het precies.

 4. Eva

  Pffffff spuit 11. Mvr van Dijk weet en kent (van) elke vluchteling exact de beweegredenen.
  Het is afschuwelijk wat er gebeurd in de wereld en het is mensonterend wat er gebeurd, daar zijn we het met zijn allen hopelijk wel overeens.
  Maar de laatste die mij de les moet gaan lezen over dit probleem is Wendy van Dijk wel.
  Als deze vrouw zich lekker positief/gelukkig/blij en nog meer in haar eigen veilige haven/belevingswereld blijft voelen, vorm ik ondertussen mijn eigen mening op basis van informatie die verstrekt wordt door mensen met verstand van zaken.

 5. ABC

  Buiten wat Walter zegt… het zijn niet allemaal Syriërs op de vlucht voor de oorlog. Er komen ook veel ‘vluchtelingen’ met nationaliteiten van landen waar geen oorlog is. Dat zijn wel degelijk gelukszoekers. Begrijpelijk hoor. Als ik elders een beter leven kon krijgen zou ik ook gaan. Echte vluchtelingen moeten we natuurlijk goed opvangen!

  Leuk dat voorbeeldje met de boot, maar in praktijk komen mensen ook op andere manieren Europa binnen die een stuk comfortabel zijn.

 6. Coeus

  Wat is het toch heerlijk om ‘links’ te zijn als je met je man zo’n anderhalf miljoen per jaar verdient en woont op kasteelgronden in Nigtevecht, waar je nooit iets zult merken van de busladingen gelukzoekende jonge, laag opgeleide, kansarme, alleenstaande jongemannen uit machoculturen, die de hele dag niets te doen hebben.

 7. Dave

  Die Junk moet haar bek houden, het zijn goudzoekers!

 8. Rick

  1 op de 4 vluchtelingen komen uit een oorlogsgebied en de overigen die zijn.. eh tja… vul zelf maar in.

 9. Huib

  Oorlogsvluchtelingen uit landen waar geen oorlog is!

 10. Janine V.

  Het lijkt wel of BN’ers in een andere wereld leven. Je moet in de media echt goed zoeken om BN’ers te vinden die een kritisch/rechts geluid laten horen over het vluchtelingen/asielzoekers probleem, terwijl je onder het volk een heel ander geluid hoort.

  Zijn het salonsocialisten? Willen ze zich profileren als gutmensch?

 11. islam is vrede

  Multimiljonairs die zelf in grote beveiligde huizen wonen in veilige blanke enclaves zeggen dus dat we onze bek moeten houden als we klagen over de import van intolerantie?

  De import van een volstrekt intolerante religie die ervoor zorgt dat Nederland terugvalt in de tijd en iedereen bedreigt en terroriseert. Voor wie de afgelopen jaren in een grot heeft geleeft neem eens een kijkje op http://www.thereligionofpeace.com

 12. Anoniem

  Ik word zo langzamerhand schijt bagger ziek van die van dijk.

 13. Anoniem

  Nee he! Weer zo’n bn’r die weer even aan het volk gaat vertellen wat ze moeten vinden en denken. Hou toch gewoon je mond!

 14. M

  BN’ers hebben een monopolie op naïviteit.

 15. PatriotNL

  Grenzen moeten dicht. Nederland gaat kapot aan die asielzoekers en arbeidsmigranten.

 16. Huiskamer

  RTL geluid. Bloedhekel aan Die-Wilders en politiek-correct.

 17. Anonymous

  Na haar mooie woorden gaat ze weer terug naar haar goed beveiligd huis met groot hek er omheen. Terug naar haar roomblanke wijk met roomblanke vrienden, ver verwijderd van een AZC.

  Over misstanden (zoals in Keulen) met die zogenaamde “oorlogsvluchtelingen” hoor je dit soort types niet.

  Na Martijn Krabbé kon Wendy natuurlijk niet achterblijven om even te laten zien dat ze enorm deugt en het leed van de wereld op haar schouders draagt.

 18. Bert

  Stem voor de enige politieke leider met ballen Geert Wilders; die tegen de massa immigratie is uit Afrika, Midden-Oosten, Oost- Europa en de rest van de wereld!

 19. JM

  Wendy voor, Wendy na….
  MC heeft geen last van een overkill aan Wendy

 20. Blanke Groninger

  Walgelijk mens die Wendy.

 21. Ellen

  Al die bn’ers, van Paul de Leeuw tot Johnny de Mol, leven in een sprookjeswereld. De werkelijkheid is dat de meeste migranten uit een niet oorlogsgebied komen en rennen naar het land met de hoogste uitkering. Vervolgens hebben ze geen enkel respect voor vrouwen, joden of homo’s met dat fijne geloof van hen.

 22. Theodore

  Het Nederlandse volk is het zat. Nederland wordt overspoelt door Eritreeërs, Syriërs, Ethiopiërs, Roemenen en Poolse uitvreters.

 23. Bing

  Ik verander meteen van gedachte. Als Johnny de Mol en Wendy van Dijk het zeggen zal het wel waar zijn. Stom van me om te denken dat het niet allemaal vluchtelingen zijn, erg van me om me zorgen te maken over onze eigen veiligheid, vreselijk dat ik bang ben dat er terroristen tussen die migranten zitten en belachelijk dat ik vind dat die mensen beter asiel in hun regio zouden moeten krijgen.

 24. Anoniem

  Ik kan niet wachten om te stemmen , het word tijd voor Geert Wilders!!

 25. viktor

  Daar gaan we weer kom eens voor elkaar op je blijft maar zeiken geef het voorbeeld eens eva?

 26. PVV 'er

  Ik ben geen humanist;Ik ben een nationalistische Nederlander. Trots op mijn land.
  Geen vluchtelingen van waar dan ook accepteren, is mijn levensmotto!.

 27. remco

  Jammer dat de PVV zo pro-joods is anders had ik op ze gestemd.

 28. Anoniem

  Het moet zijn ‘lachende-mensenblad’. Bij MC hebben ze hun school niet afgemaakt.

 29. VCR

  Ja, de Nederlanders die in de Tweede Wereldoorlog richting Zweden en Amerika gingen waren ook allemaal gelukszoeker en asieleisers, nou goed! Dom volk hier soms.

 30. JoodsePvdA

  Dat wij als volk tegen de komst zijn van asielzoekers en arbeidsmigranten vindt mevrouw van Dijk niet belangrijk. Arrogant wijf!

 31. Anoniem

  @VCR Dan nog hoeft Wendy van Dijk dat niet aan Nederland te vertellen. En ook Do, Tanja J, Charly L, Hanna V, Ruben N, Sanne WdV en Waldemar T niet.

 32. Krabbedam

  @Walter

  Stel niet van die domme vragen. Stel er breekt hier oorlog uit, je vlucht Europa uit via Algerije, waar het veilig is, en je hebt de keuze tussen blijven, doorvluchten naar het eveneens veilige Somalië, en eventueel vanuit daar verder naar Australië. Ga jij maar lekker in Algerije of Somalië zitten dan, vertrek ik wel naar Australië. Doei!

 33. VCR

  @Anonymous 13:42

  Zeg ik dan van wel?

 34. Krabbedam

  @JoodsePvdA

  Gelukkig is het niet arrogant als je denkt dat jouw mening meteen de mening van ‘het volk’ is. Je bent geen haar beter dan Wendy.

 35. Henk

  Wendy, uiteraard moeten we Syrische vluchtelingen helpen. Alleen zijn er ook een hoop migranten uit andere landen afkomstig. Waar inderdaad geen oorlog is. En dat zijn de gelukszoekers. Je kunt niet stellen dat iedereen vluchteling is. Net als dat je niet kunt zeggen dat het allemaal economische vluchtelingen zijn. Zo zwart wit is het niet. Jammer genoeg willen veel mensen – vooral links georiënteerd – dat niet inzien. En ben je meteen een racist of iemand die geen goed hart heeft. Europa kan niet de hele wereld redden. En we hebben ook geen geldbomen groeien om iedereen maar een uitkering te geven. Economisch gaat het nog steeds niet goed en veel mensen zijn werkloos in Europa. En dat geouwehoer dat we rijk zat zijn is ook onzin. Gehandicapten en hulpbehoevenden hebben het ook erg zwaar.

 36. Tim

  Stem Nederlandse Volks-Unie!
  Die komen met echte oplossingen.
  De PVV en Wilders zijn narcistisch!

 37. Rogier, Amsterdam

  @ABC

  Ja, want de enige gegronde reden om te vluchten is oorlog in je land. Denk eens na voor je wat zegt. Hoeveel mensen moeten er niet vrezen voor hun leven in landen waar vrede is? En nee, ik zeg zeker niet dat iedere vluchteling van buiten Syrië terecht vlucht, maar wat jij zegt is wel heel ondoordacht en kort door de bocht.

 38. Piet Patat

  Mooi, tijd voor een snack.

 39. wappy

  Laat Nederland eerst maar eens voor hun Eigen volk opkomen, dan doel ik dus op oudere die keer op keer gekort word(oftewel diefstal pensioen) en in hun Eigen shit liggen, vluchtelingen die binnen maand huis hebben en andere al 8+ jaar wachten. Mensen die arbeidsongeschikt zijn die worden gekort omdat kind inwoont en gvd nog helpt in huishoude etc.

 40. D66

  JoodsePvdA en Remco, antisemieten!

 41. Wendeline

  Ja hoor, mevrouw Van Dijk heeft ook haar zegje gedaan. Haar beveiligde huis is groot genoeg om vluchtelingen op te vangen. Dus mevrouw Van Dijk, stel jouw huis maar open en dan voornamelijk mannelijke vluchtelingen! Eens zien hoe lang je dat volhoudt!!!

 42. Anoniem

  Geen vluchtelingen en arbeidsmigranten!

 43. Anonymous

  Jullie weten toch hoe het werkt:

  Kritiekloos iedereen binnenlaten = Gutmensch!
  Iedere vorm van kritiek op asielzoekers = Extreem rechts!

 44. Balletje met jus

  Tanja Jess, Wendy van Dijk, Linda de Mol, Do, Katja Herbers, etc…

  Het lijkt wel een eng sektarisch groepje vrouwen die om de totempaal van Peter R. de Vries heen dansen.

 45. Twan

  Nou neem ze lekker in huis Wendy. Volgens.mij zeggen de meeste mensen dat een deel gelukzoekers zijn en hebben ze niks tegen de echte vluchteling. Nu nog wachten dat ze tegen zwarte piet is komt ze gauw weer bij Humberto aan tafel.

 46. Rogier, Amsterdam

  @Wendeline
  @Twan

  Hebben we weer twee debielen die vinden dat als je het opneemt voor vluchtelingen, je ze meteen in huis moet nemen. Gebrek aan valide argumenten? Of gewoon dom?

 47. Marly van der velden Lover

  Wendy met z’n allen Boycotten! wil haar mening helemaal niet weten! weg ermee

 48. Syll Kastermans

  Natuurlijk zij kan alles wel zeggen..laat ze er een paar in huis nemen..verdiend genoeg..maar ik heb mijn bedenkingen of dit haar eigen woorden zijn..het is geen tekst dat wat zij gewend is..dus jah..beetje zout bij mag wel

 49. DOEI

  Wat een fijne menslievende meningen staan hier weer.

 50. fez

  Waar zijn de BN’ers die er een paar in huis nemen? Geld en ruimte zat!

 51. Mark

  Als hier geen gratis geld, zorgpremies, tandzorg, psychiater, kinderbijslag/toeslag, huurtoeslag, huizen, huisraad, kleren, witgoed, televisie, computer, meubels, eten, telefoon (-kosten) meer te halen valt neemt het aantal vluchtelingen met een rap tempo af. Nu jij weer, mevrouw Galjaard-Van Dijk.

 52. Anoniem

  Wendy is een goudzoeker !!

 53. magere marc

  Ach gut. Het hardzeikende trolletje heeft weer gesproken vandaag.

  Maar geen linkjes. Dat kan beter.😁

 54. toxilogic

  Wendy heeft een balk in haar oog of ze is gewoon een naief omhoog gevallen mavo meisje. Als je de beelden bekijkt zie je heel veel mannelijke gelukzoekers. Ik denk dat minder dan de helft van de vluchtelingen op de vlucht zijn voor oorlog, de rest zijn opportunisten die van de situatie misbruik proberen te maken. Het probleem hier in het westen is het laffe gedrag van de politici die deze ongetwijfeld aggressieve mannetjes niet durven terugsturen. En dat is het probleem 30.000 mannen die hier niks te zoeken hebben en niet weg willen wie pakt ze aan ?

 55. Krabbedam

  @Mark

  Dat bewijst nog niet het tegendeel van wat zij zegt. ALs jij MOET vluchten en je hebt de keuze tussen een land zoals jij het beschrijft en Saoedi-Arabië, dan ga je toch ook naar dat andere land. Kom nu eens met echt bewijs dat wat Van Dijk zegt niet klopt. O nee, kun je niet!

 56. magere marc

  trolletje aka ‘het volk’. Anyway, men kent ze wel; dikke pens, 1 hand in de broek, dikke tablet en smartphone, en een halve liter bier voor de neus. Terwijl er tegelijkertijd een p0rno draait op de monsterlijk grote flatscreen. Die types, met hun boerenverstand.😂

 57. .....

  @Henk amen!

 58. magere marc

  Ik als PVV-foob, notoire wegkijker en totaalmalloot probeer mijn gebrek aan sociale contacten te compenseren door uren per dag te spenderen op dit soort sites om mijn anti-PVV retoriek te verspreiden.

  Krijg ik dan nu de aandacht waar ik zo naar verlang,….please….!!!

 59. magere kwark

  Trek eens aan mijn vinger……

 60. magere marc van der linden

  Wil dan echt niemand mijn vriendje zijn? boehoe :(

 61. Je zuster!

  @Henk

  We zijn rijk zat.

 62. magere marc

  Happen, happen, happen …😂😂😂

 63. magere marc van der linden

  Ik ben vandaag niet vrolijk, niet vrolijk, niet vrolijk ….😂

 64. geerts fanclub

  Wij zijn vandaag zo zielig , zo zielig, zo zielig, wij zijn vandaag zo zielig, zo zielig zijn we nooi… eigenlijk altijd …

 65. lvs2015

  [Wendy van Dijk mengt zich in het vluchtelingendebat. De gelukkige RTL 4-presentatrice vindt het ongelooflijk dat sommige mensen spreken van gelukszoekers.]

  Juist ja en die zelfde Wendy van Dijk heeft hoeveel vluchtelingen al opgenomen in haar riante villa die ze met de RTL (programma) baas deelt? Of mogen we het daar niet over hebben als ze zelf zegt zo begaan te zijn maar dat anderen maar de vluchtelingen moeten opnemen want….voor BNérs geldt: Wij weten wat goed is voor het plebs die ons altijd geloofd als bekende gezichten van tv.

 66. Lies

  Lief! 60% van de vluchtelingen is geen vluchteling Wendy. Die laten vrouw en kinderen achter om hier verblijfsvergunning, uitkering en woning te verkrijgen en stappen in een rubberen bootje na betaling van de mensensmokkelaar. Om daarna via de wet gezinshereniging de rest vd familie over te laten komen.
  Goed dat Johnny zich inzet maar ik ben bang dat hem nog veel tegenslagen te wachten staan op Lesbos.

 67. Dus

  @lvs2015

  Dus als je zegt dat vluchtelingen geen gelukszoekers zijn, moet je ze opnemen in huis? De denkwijze van een amoebe.
  Ik hoop overigens niet dat jij amoebes geen gelukszoekers vindt, want dan ben je verplicht tot een huis vol soortgenoten, simpele ziel.

 68. Bianca Hollander

  Wendy denkt dat ze in een grote efteling leeft. Over de 60.000 bejaarden die hier op straat zijn geflikkerd hoor je haar niet, als het maat over het buitenland en buitenlanders gaat, dan zijn deze infantielen wel thuis. Dergelijke mensen moeten tegen zichzelf beschermd worden en vooral: we moeten ons beschermen tegen deze idioten onder ons.

 69. bert

  voor de buis lekker links lullen en je word overalgevraagt das rechts zakken vullen

 70. Anoniem

  Ben benieuwd of zo ook zo praat als haar familielid bij een aanslag getroffen, dat gun je niemand, maar mensen, doe je ogen is open! Veiligheid en vrede is belangrijk en dat moeten we houden, dus wees kritisch met wat we binnen halen

 71. rara

  @balletje met jus,

  Totumpaal? klein duimpje bedoel je zeker! haha

 72. Anoniem

  Wtf is een ‘totumpaal’?

 73. Anoniem

  Tja, Wendy, je kan het misschien niet geloven dat er allemaal gelukszoekers tussen zitten, maar het is toch echt zo. Hersenloos wijf.

 74. Anoniem

  @Dus

  Hartstikke logisch, toch. Als JIJ vindt dat ze opgevangen moeten worden, dan vang JIJ ze toch op. Daar moet je andere mensen die dat niet vinden toch niet mee lastig vallen.

 75. Anoniem

  @Anonymous woensdag 23 maart 2016 om 2:25
  JIJ zou hetzelfde doen, hypocriet!

 76. Anoniem

  Echte vluchtelingen zouden genoegen nemen met West Turkije. Daar is het veilig.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.