Rick Brandsteder staat niet achter RTL 5-werk

Foto: SBSRick Brandsteder staat niet achter de programma’s die hij voor RTL 5 maakt. Dat zegt zijn vader Ron Brandsteder in weekblad Party. Brandsteder is op dit moment te zien als host van de ordinaire tv-show Temptation Island, maar maakt er in interviews geen geheim van het liefst showmaster te zijn. “Mijn zoon Rick maakt ook onderdeel uit van de nieuwe generatie en hij heeft ook al problemen. Bijvoorbeeld met programma’s die hij moet doen, maar waar hij eigenlijk niet achter staat“, zegt Ron.

Zijn zoon schikt zich vooral naar de wensen van de bazen, aldus Brandsteder. “Hij zit nu bij RTL 5, een zender die zich op een bepaald publiek richt en zich moet manifesteren op een bepaalde manier. Dat hou je als presentator niet tegen.”

De tv-wereld is veranderd en Brandsteder voelt zich er niet in thuis. “Er is een nieuwe generatie opgestaan. Bij de nieuwe manier van televisiemaken horen nieuwe wetten en dat zijn niet meer mijn wetten. De tijd verandert en een vak verandert; dat geldt ook voor een kleermaker en een boekhouder.”

Op alle vlakken is tv veranderd; qua inhoud, qua tempo, noem maar op. Ik zou het nog wel leuk vinden om met Guus Verstraete te werken, maar hij is ook op een zijspoor geraakt. Een regisseur van zijn klasse die niet meer wordt geraadpleegd… Het is haast niet te geloven.”

Lees ook: Rick Brandsteder wil Honeymoonquiz terug op tv (deze maand)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen