NOS sluit Olympische Spelen-deal met Eurosport

De NOS kan ook in 2018 en 2020 de Olympische Spelen uitzenden, ondanks dat ze de uitzendrechten vorig jaar verloor aan Eurosport. De omroep heeft een sublicentie gekregen. Dat laten de twee partijen weten. De rijke Olympische geschiedenis van de NOS wordt hiermee voortgezet, zegt NOS-baas Jan de Jong. “Het Olympisch vuur brandt bij de NOS al sinds 1964 en doordat we een overeenkomst hebben kunnen sluiten met Discovery Networks Benelux komen daar nu minstens vijf jaar bij.

Deze overeenkomst is goed nieuws voor het Nederlandse publiek en voor de Nederlandse sport, vindt De Jong. “De NOS is immers de enige omroep in dit land die álle Nederlandse sporten op de voet volgt, dag in dag uit, ook als het geen Olympisch jaar is.”

Maar omdat wij altijd het hele verhaal willen vertellen, is het cruciaal dat we er ook zijn als het om Olympische medailles gaat. Dat kan nu. Komende zomer in Rio, maar ook straks in 2018 en 2020, precies zoals het publiek van ons gewend is.”

Alco de Jong van Discovery Networks Benelux heeft veel vertrouwen in de Olympische Spelen-programmering van Eurosport. “Eurosport gaat programma’s uitzenden die de Nederlandse kijkers met elkaar verbindt vanwege de gezamenlijke trots voor onze deelnemende Olympische atleten. Doordat de Spelen nu zowel bij Eurosport als de NOS te zien zijn, kunnen we de Nederlandse kijker nog meer mooie programma’s bieden over onze sporthelden.”

Het rechtenpakket van de NOS bestaat verder uit de digitale rechten van de programmering die de NOS via het lineaire televisiekanaal uitzendt.

Discovery behoudt het recht om alle sporten van de Olympische Spelen zowel lineair als non-lineair uit te zenden, waarvan twee sportdisciplines exclusief. Eén daarvan is ijshockey. De NOS mag wel samenvattingen uitzenden.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen