Tv-comeback onmogelijk voor Jorinde Moll

Jorinde Moll, die tot 2007 te zien was op Veronica met programma’s als De Grote Beurt en Search for a Video Model, zal haar televisiecarrière niet meer kunnen oppakken. Dat legt de presentatrice uit in weekblad Party. De buitenwereld denkt dat Moll en haar man, freefighter Chalid Arrab, een luxeleven leiden in Dubai, maar niets is minder waar. Moll ziet zo ongeveer vastgeketend aan huis. “Vier jaar geleden is bij mijn dochtertje Sunnah de diagnose diabetes type 1 geconstateerd.”

Een heftige diagnose, aldus Moll. “Vanaf dat moment staat mijn leven op zijn kop; de ziekte heeft voor een enorme wending gezorgd. Type 1 is zogenaamde jeugddiabetes, het is een auto immuun ziekte. Ze krijgt dus insuline van buitenaf.

Haar dochtertje is nu 5 en draagt een insulinepomp. “En ik ben haar alvleesklier. Ik weeg en meet alles wat ze eet. Het is een job op zich. Van alle ouders met kinderen die diabetes hebben, moet er één stoppen met werken. Ik vlieg elke vier maanden naar Amsterdam voor controle naar de VU met Sunnah. Ik ben nu echt haar dokter.”

Ik vertel dit verhaal om duidelijk te maken waarom ik de afgelopen jaren onder de radar ben gebleven. ik zet me dag en nacht in voor Sunnah. Zij is mijn lust en mijn leven en gelukkig gaat het erg goed met haar. Ik ben dag en nacht met haar bezig. Maar ik doe dit alles uit liefde. Mijn kinderen zijn tenslotte mijn grootste rijkdom.”

Ik klaag echt niet, want mijn leven is nog altijd mooi, maar verre van perfect. Ik mis Nederland, mijn werk en mijn vrienden. En ik had best wel weer willen gaan werken, maar het gaat gewoonweg niet. Ik moet er dag en nacht voor Sunnah zijn.”

 

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen