Pernille La Lau: ‘SBS 6 discrimineerde vrouwen’

Pernille La Lau werd in haar tijd als presentatrice van Het Nieuws op SBS 6 gediscrimineerd als vrouw. Dat vertelt de Koffietijd-ster in Mikro Gids. Vrouwen mochten op een gegeven moment alleen nog maar de onbenullige items aan elkaar praten. “Ik kreeg opeens te horen dat voortaan alleen mijn mannelijke collega’s het buitenlandse nieuws presenteerden en live gesprekken voerden. De vrouwen mochten alleen nog korte nieuwsstukjes en het weer doen. Balen? Jazeker. Jammer? Dat ook.”

Maar toch koos ze ervoor om te blijven. “Ik wilde niet meteen opgeven en zoeken naar verdieping in mijn vakgebied. Ik bleef om te kijken wat er zou gebeuren.”

Terwijl La Lau bij SBS 6 het lastige werk aan de mannen overliet, zocht ze verdieping in andere zaken. “Ik ben allerlei dingen gaan doen om me verder te bekwamen. Zoals montage, heel veel met verslaggevers op pad gaan en eigen documentaires maken. Een heel leuke tijd.”

Een paar maanden later werd ik fulltime, zoals vanouds, teruggevraagd. De gelijkwaardige combinatie van mannen en vrouwen in de presentatie bleek een betere verdeling.”

Het Nieuws was vanaf 1999 enkele jaren lang te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen