Net5 vindt kijkcijfers The Island goed

Net5 is tevreden over de kijkcijfers van The Island, het eerste programma van Arie Boomsma op de zender. Dat laat het station weten in een persbericht over de grote finale, die aankomende donderdag wordt uitgezonden. The Island noteerde vorige week een weinig overtuigende 286.000 kijkers, maar in de doelgroep zijn de cijfers volgens Net5 prima. “The Island is het best bekeken Nederlandse Net5-programma sinds 2010“, legt een woordvoerster van de SBS-zender uit.

De survivalshow doet het bovengemiddeld, weet de zegsvrouw. “Over de hele linie hebben de afleveringen van The Island een kijkersgroep ver boven het zendergemiddelde getrokken. Inclusief uitgesteld kijken was er tot op heden een gemiddeld constant niveau van ruim 304.000 kijkers en een marktaandeel van 9,4 procent in de doelgroep 20-54 jaar.”

Daar moeten de online kijkcijfers bij worden opgeteld. “Ook online worden de afleveringen nog steeds goed bekeken, namelijk gemiddeld per aflevering door zo’n 36.000 mensen.”

Sinds twee weken roept Net5 geïnteresseerden op om zich aan te melden voor een eventueel vervolg. “In die korte periode hebben zich nu al ruim 2100 gegadigden gemeld bij producent Endemol Shine. Dit geeft aan dat het programma, ondanks de vele ontberingen, toch bij velen tot de verbeelding spreekt.”

De laatste The Island is donderdag om 20.30 uur te zien op Net5.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen