Talkshow EO-Tijs begint op dag van terreur in Brussel

Tijs van den Brink ziet zijn nieuwe NPO 2-talkshow De Tafel Van Tijs vanavond in première gaan op een zwarte dag in de Europese geschiedenis. De eerste aflevering was al voorbereid, maar de plannen worden volledig omgegooid om volop aandacht te besteden aan de terroristische aanslagen in Brussel. Van den Brink noemt het een ‘rare dag om te beginnen’. “Rare dag voor een eerste aflevering. Kun je een nog niet bestaand programma aanpassen?“, zegt de presentator op Twitter.

Volgens Van den Brink gaat het prima lukken om de eerste aflevering op zo’n korte termijn nog aan te passen. Het nieuws zal besproken worden vanuit een christelijke invalshoek. De Tafel Van Tijs is immers een christelijk opinieprogramma.

In De Tafel Van Tijs zit een vast panel bestaande uit acht christenen. “De netmanager van NPO 2, Gijs van Beuzekom, zei: ‘Ik wil van jullie een uitgesproken christelijk opinieprogramma, net zoals WNL doet met dat rechtse geluid in WNL Opiniemakers. Zie maar hoe je het regelt.’ Daarover zijn we gaan nadenken. We kwamen uit bij zo’n panel van christenen.

Toch is het programma ook leuk voor niet-christenen, belooft Van den Brink aan De Stentor. “Je maakt zo’n programma voor een breed publiek. Ik ben er veel te veel journalist voor om maar één mening te laten horen. Ik houd wel van een pittig debat.

De uitzending begint om 21.25 uur op NPO 2.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen