RTL Nieuws-baas vreest aanslag: ‘Politiek doet niets’

Foto: SBSPieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van het RTL Nieuws, denkt dat een terroristische aanslag in Nederland ‘echt een kwestie van tijd is’ als de politiek zich blijft opstellen zoals ze nu doet. Dat schrijft hij in een column op de RTL-site. Klein heeft zich na het Brussel-debat in de Tweede Kamer gisteren ‘nog nooit’ zo vervreemd gevoeld van de politiek. Hij heeft steeds minder vertrouwen in het vermogen van politici ‘om een adequaat antwoord te formuleren op de dreiging die uitgaat van de jihad’.

Klein uit kritiek op onze minister van Justitie Van der Steur ‘die niet alles weet’. “Hij wist zoveel niet, dat het debat gisteravond werd geschorst. Laat dat eens op je inwerken.

De Amerikaanse FBI heeft de Nederlandse politie een week voor de aanslagen in Brussel gewaarschuwd voor de radicale achtergrond van de gebroeders El Bakraoui, die betrokken waren bij de aanslagen. “In het debat gisteravond wrongen Van der Steur en Rutte zich in alle bochten om te zeggen dat er niets fout is gegaan, maar dat er toch lessen moeten worden geleerd. Hoe onnavolgbaar is dat?

De politici zouden zomaar eens de volgende aanslag op hun geweten kunnen hebben, suggereert Klein. “Een reële vraag is wel of het antwoord van onze beleidsmakers op deze vorm van terreur toereikend is. Ik vrees van niet, en ik vrees dat we hebben kunnen zien dat dat dodelijk is.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen