NRC’er Hans Nijenhuis nieuwe hoofdredacteur AD

Foto: SBSHans Nijenhuis (53) is benoemd tot de nieuwe hoofdredacteur van AD. Hij begint op 1 mei 2016. Dat heeft Persgroep Nederland laten weten. Nijenhuis werkt nu voor NRC Media, zoals hij dat vrijwel zijn hele loopbaan heeft gedaan. “Nijenhuis heeft een selectiecommissie van redactie en directie ervan overtuigd dat hij over het vakmanschap, het talent en de durf beschikt om de krantentitels, sites en apps van AD en de regionale titels nieuwe impulsen te geven”, aldus de Persgroep.

Bij het NRC was Nijenhuis algemeen en politiek verslaggever, correspondent Moskou en chef buitenland, voor hij eind 2005 aan de wieg stond van NRC Next, dat hij vier jaar leidde. Na een kort uitstapje naar De Bezige Bij keerde Nijenhuis terug bij NRC Media. Eerst als directeur-uitgever, daarna als lid van de hoofdredactie en chef opinie.

In zijn nieuwe functie geeft Hans Nijenhuis leiding aan de centrale redactie van ADR, de groep van AD en alle regionale kranten van de Persgroep Nederland. Het is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland met bijna 900 journalisten, een oplage van ruim 950.000 kranten en dagelijks gemiddeld 1,8 miljoen bezoekers online.

De centrale redactie in Rotterdam verslaat nieuws en achtergronden voor AD, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, de Stentor, PZC en Tubantia.

Via de krant, AD.nl en via de regionale titels van de Persgroep bereiken wij héél Nederland, en alle lagen van de bevolking. In een tijd waarin informatie steeds meer in eigen kring wordt verkregen en gedeeld – je eigen Facebook-vrienden, je besloten whatsapp-groep, je gelijkgestemde twitter-volgers – is dat uniek“, zegt Nijenhuis.

En we hebben Nederland ook iets unieks te bieden. Dankzij de intense samenwerking met de redacties van zeven regionale titels, met bijna 900 journalisten, zijn we thuis in het Witte Huis, maar ook in het stadhuis, in de achterkamers van Den Haag, maar ook in de kleedkamers van je plaatselijke voetbalclub. Ik kan niet wachten, was het maar vast 1 mei.

Als algemeen hoofdredacteur is Nijenhuis de opvolger van Christiaan Ruesink, die per 1 mei hoofdredacteur wordt van Voetbal International. Paul van den Bosch blijft als hoofdredacteur AD Regio verantwoordelijk voor alle zeven regiotitels.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen