Jim bedankte voor Idols: ‘Je hebt nu toch The Voice!’

RTL 5 was voor het samenstellen van de nieuwe Idols-jury niet alleen met Jamai Loman, maar ook met Jim Bakkum in gesprek. Jamai zei ‘ja’, Jim zei ‘nee’. Dat vertelt de zanger in weekblad Weekend. Bakkum geloofde niet zo in een terugkeer van Idols. “Er komt zo veel goed talent af op The Voice of Holland, waarom zouden mensen naar Idols gaan? The Voice is gewoon een heel grote concurrent. Ik denk dat ze uiteindelijk wel merkten dat ik er niet helemaal achter stond“, aldus de zanger.

Hij vreesde voor een slap aftreksel van het origineel. “Ik had zoiets van: als je het écht terug wil halen, dan moet je het ook met de oude jury doen. Ik had liever gezien dat de oude jury er weer zat, ook vanwege het nostalgische gevoel dat de mensen bij het programma hebben.”

Eerst was er nog sprake van dat Jamai het zou presenteren, maar hij zit nu uiteindelijk in de jury. Nu is het dus gewoon een nieuwe talentenjacht. Ook leuk hoor, met een nieuwe hippe jury. Maar ik vind het niet jammer dat ik er niet in zit, ik vind het prima zo.”

Bakkum zou het wel leuk vinden om weer terug op tv te komen. “Ja, maar niet koste wat het kost. Als ik nu iets ga doen, dan moet ik het écht heel erg leuk vinden.”

Ik vond Shownieuws erg leuk om te doen, maar wat ik uiteindelijk deed, was vijf minuten presenteren. Daarvoor was ik niet naar SBS 6 gegaan. Een mooi programma lijkt me leuk, maar het is geen must.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen