‘GTST-scène in 20 minuten, SpangaS-scène in 45’

Om de kosten te drukken, moeten scènes van de RTL 4-soap Goede Tijden Slechte Tijden in rap tempo worden opgenomen. Bij de Publieke Omroep is dat wel anders. Dat vertelt actrice Stijn Fransen, die eerst in de NPO 3-soap SpangaS zat en nu in GTST, in Weekend. Bij SpangaS hebben de acteurs zeeën van tijd. “Het is qua tempo wel harder werken, vergeleken met SpangaS. Bij GTST heb je veel meer dialogen, terwijl je maar twintig minuten voor een scène hebt. Bij SpangaS was dat drie kwartier.

Gelukkig had Fransen in het begin veel steun aan haar soapcollega’s Babette van Veen en Buddy Vedder. “Zij hebben me wegwijs gemaakt. Zo van: dat is camera 1, dat is camera 3, daar is de kantine. Maar niet alleen Babette en Buddy zijn ontzettend lief voor me geweest, ook de rest heeft me uitstekend opgevangen. Ik kan wel stellen dat ik in een warm bad terecht ben gekomen.”

Waar SpangaS een paar honderdduizend kijkers heeft, trekt GTST een miljoenenpubliek. “Ik word nu ook steeds vaker op straat herkend. Dat is wel wennen, al hebben mijn collega’s me goed voorbereid en moet ik daar ook gewoon van gaan genieten.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen