Metro weigert column vanwege kritiek op TMG

Dagblad Metro heeft besloten om de column van Luuk Koelman vandaag niet te publiceren, omdat hij daarin kritiek uit op moederbedrijf TMG. “We hebben de column niet geweigerd, maar gevraagd om hem aan te passen en dat heeft hij niet gedaan“, reageert hoofdredacteur Robert van Brandwijk op Nu.nl. Koelman is in zijn stuk, die hij wel op internet heeft gepubliceerd, kritisch over TMG-dochter GeenStijl. Metro wil zich daar niet aan wagen, maar Koelman laat zich niet censureren.

Koelman stelt in zijn column dat GeenStijl het referendum over Oekraïne puur geïnitieerd, omdat TMG de website eind 2014 in de verkoop zette omdat het onrendabel was.

Er moest iets gebeuren, begreep de redactie. Dus toen op 1 juli 2015 de ‘Wet raadgevend referendum’ in werking trad, was GeenStijl er als de kippen bij om het eigen bestaansrecht te bewijzen.

Het is ‘puur toeval’ dat het referendum over Oekraïne gaat, meent Koelman in de column. “Het is simpelweg één grote PR-stunt om de marktwaarde van GeenStijl op te krikken. Red de democratie? Nee, red GeenStijl. En het is ze gelukt.

TMG heeft het weblog weer in de armen gesloten. Knap gedaan. Het kost dan wel 40 miljoen euro gemeenschapsgeld, maar hé, een kniesoor die daarop let.

Koelman vindt het ongelooflijk dat Metro de column niet publiceert. “Ik mag niets negatiefs zeggen over TMG. Mompelt iets over het feestje van de democratie.

Van Brandwijk zegt nooit te schrijven over het beleid of de financiën van TMG en wil daarom ook niet dat Koelman dat doet: “Wat hij vindt van het Oekraïne-referendum, mag hij vinden, maar wij doen gewoon geen uitspraken over TMG.

De column van Koelman kunt u hier lezen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen